Fridgedaire Tvättmaskin Felsökning

Frigidaire tvättmaskiner är konsument-grade tvättmaskiner tillverkade för hemmabruk. Det finns flera olika modeller av Frigidaire tvättmaskiner, alla med olika funktioner och design. Existerar Vanliga problem bland alla de olika modeller av brickor. Du kanske inte behöver kontakta en servicetekniker om du har problem med din maskin. Följ några enkla felsökningssteg när upplever problem med din bricka.

Uncharacteristic Ljud

Frigidaire tvättmaskiner kommer att göra "normala" ljud under drift. Till exempel kan du höra ett vinande ljud som är vanligt vid centrifugering, eller ett klickande ljud som är timer ratten rörliga. Dessa ljud bör inte gälla dig.

Det finns andra ljud, dock, som kan förebyggas. Skramlande eller clanking ljud orsakas ofta av föremål, såsom mynt, i maskinen. Stanna maskinen och ta bort eventuella lösa föremål i maskinen. En annan orsak till clanking är metallföremål som knappar eller spännen. För att förhindra att dessa objekt från att träffa tvättrumman, fästa metallbitar, om möjligt, och vrid kläderna ut och in.

Om du hör skrikande eller luktar bränt gummi, är brickan belastad. Stanna maskinen omedelbart och ta bort en del av de kläder.

Dunkande ljud orsakas ofta av en obalans i tvättrumman. Även detta buller kan hända då och då, en längre tid för att höra detta buller innebär att du måste ta itu med frågan. Stäng av maskinen och omfördela kläderna i trumman.

En vibrerande buller innebär oftast att maskinen inte vilar jämt på golvet. Justera benen på undersidan av brickan så att maskinen är nivån.

Bricka startar inte

Frigidaire tvättmaskiner får inte starta för många skäl. Kontrollera först att strömsladden är ansluten till ett fungerande eluttag. Nätsladden bör passa tight i eluttaget. Nästa, kolla om en säkring har gått eller en automatsäkring har löst ut. Byt ut säkringen eller återställ brytaren om det behövs.

För att maskinen ska köras måste varmt och kallt vatten kranar vara påslagen. Kontrollera att kranar vänds till "ON".

Slutligen Frigidaire tvättmaskiner har en säkerhetsfunktion som stänger brickan ned om motorn blir överhettad. Tvättmaskinen startar efter 30 minuter om du inte stänga av maskinen.

Bricka roterar inte

Om din Frigidaire tvättmaskin inte kommer in centrifugering, kontrollera att tvättluckan och tvättmedelsfacket är helt stängda. Maskinen kommer inte att köra om någon dörr är öppen.

I vissa fall kommer brickan inte snurra om tvätten är för liten. För att balansera lasten, tillsätt några liknande klädesplagg till tvättmaskinen och återgå till normal drift.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com