Hur man reparerar en igensatt avfrostning Drain Tube

Hur man reparerar en igensatt avfrostning Drain Tube

Vatten under facken i ditt kylskåp frukt och grönsaker, kan isen i botten av frysen eller pölar av vatten under ditt kylskåp indikera en igensatt avfrostning dräneringsrör. I en självavfrostande kylskåp, bär detta rör vatten som produceras under en avfrostningscykel ur kylskåpet i en kastrull på botten av kylskåpet där det avdunstar. När röret blir igensatt kan det leda till läckage. Villaägare beväpnade med märke och modell av deras kylskåp och några enkla delar av utrustning kan oftast reparera en igensatt avfrostning dräneringsrör utan professionell hjälp.

Instruktioner

•  Koppla ditt kylskåp från eluttaget och skjut den ett par meter ut från väggen så att du kan komma åt baksidan om det behövs. Ta frysta varor från frysen och placera dem i ett svalare.

•  Använd din instruktionsbok för att bestämma platsen för avfrostning dräneringsröret i ditt kylskåp. Beroende på märke och modell av kyl du äger, kan detta rör vara placerad under facken frukt- och grönsaks, på baksidan av enheten eller längs golvet i frysfacket.

•  Kontrollera om is eller annat skräp (såsom matrester) täpper till avloppet. Använd en hårtork på låg inställning eller en värmepistol för att smälta någon is.

•  Sätt i en skruvmejsel eller en liten längd ¼-tums flexibel slang in i dräneringsröret för att rensa ut eventuella återstående hinder och / eller för att skjuta Träskon i långpannan.

•  Rengör avlopps noggrant med en kalkon baster fylld med en blandning av hett vatten och blekmedel.

•  Ta bort och töm droppskålen (placerad under kylskåpet) eftersom denna panna ofta blir fylld med vatten på grund av en igensatt dräneringsröret, vilket kan göra att den svämma över och skada ditt golv.

Tips och varningar


  • Om du inte har en kopia av din instruktionsbok, titta på tillverkarens webbplats för en kopia eller kontakta deras kundtjänst.
  • När glidande ditt kylskåp på plats, försök att placera den så att den tippas något uppåt och bakåt mot väggen. Detta kommer att bidra till att förhindra träskor och hinder genom att se till att vattnet i avfrostning långpannan rör sig smidigt ner i frysen dräneringshålet.

© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com