Syfte med magnetventiler

Magnetventiler är den vanligaste ventilen i system som behandlar vätskor, såsom VVS i ditt hus, eller gaser, såsom i det centrala luftsystemet. I huvudsak är magnetventiler används för att starta eller stoppa ett flöde.

Egenskaper

Magnetventiler är väldigt enkla enheter med en kompakt, pålitlig design med snabb växling. De kräver nästan inget underhåll annat än att rensa blockeringar. Dessa ventiler kräver endast tillräckligt med kraft för att byta ventilen, och en välgjord ventil kommer att ha liten eller ingen parasit makt avloppet.

Hur Magnetventiler Arbete

Solenoiden är fäst i elsystemet, vare sig i en bil, hus eller fabriken; och när den får ström, sedan aktiverar den mekaniska ventilen. Ventilen består av ett membran som expanderar mot en fjäder med ström. Detta gör det möjligt att vätska eller gas för att komma in nya utsatta hamnar. När strömmen tas bort, skjuter fjädern membranet tillbaka i position, blockerar utloppsportarna.

Vanliga användningar

Magnetventiler är så vanliga att de är närvarande i nästan alla flytande eller gas system, inklusive ditt hem VVS, A / C och värmesystem, samt bränsledistributionssystemet i bilen. Många industriella applikationer använder också magnetventiler, från utskrift till kemisk tillverkning.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com