DIY Vintage dukning

DIY Vintage dukning

Göra dina egna dukningar är långt mer tillfredsställande än att köpa dem readymade, och innebär att du kan använda dina egna designer. Spara upp bitar av vintage material och knappar, och skura sparsamhet butiker för ganska vintage beslag som band, spetsar och pärlor att använda för ditt projekt. Tunna, tvättbara tyger som bomull chintz och linne fungerar bäst för servetter, medan kände gör de bästa bordstabletter eftersom det är värmebeständigt och inte fransar.

Instruktioner


Viktoriansk stil tabell Mat

•  Skär en kvadrat av material ca 12 av 24 inches. Rita på konturerna av din design i krita. Skapa din design enligt de knappar du har tillgängliga; blommönster och initialer är äkta och enkla.

•  Börja i ena änden av din design. Gör ett par stygn i undersidan av mattan för att förankra tråden, föra nålen genom att den högra sidan, och sy på den första knappen. Sy den andra knappen bredvid den, efter krita linje.

•  Fortsätt tills mönstret är klar. Skapa fler mattor med samma eller kompletterande design.

Servetter

•  Klipp 16-tums rutor av tyg från ett urval av olika men kompletterande vintage tyger. Tryck rutorna för att ta bort veck.

•  Vik en halv-tums fåll hela vägen runt den första servetten och tryck. Vrid fållen i igen en annan 1/2 tum för att skapa en dubbel fåll och tryck. Öppna upp fållar och avbröt mycket hörnet av torget (så långt som den första fållen linjen) för att ta bort bulk. Vik fållar tillbaka och stift på plats.

•  Maskin sy runt fållar. När du kommer till hörnet, lyft upp pressarfoten av symaskinen och vrid tyget genom en 90-graders vinkel innan du fortsätter sy upp nästa sida. När du är klar, ta bort tyget från maskinen och använd en nål för att sy de lösa ändarna av tråden under fållen. Upprepa för övriga servetter, tryck sedan på.

SERVETTRING

•  Ta tre stycken band eller spets eller en blandning, och sy ihop dem i ena änden. Fläta de tre delarna tillsammans tätt tills flätan är 6 inches lång. Hand sy över ändarna av flätan och avbröt de lösa bitar av band. Gör ytterligare två 6-tums flätor på samma sätt, och ytterligare en fläta av 15 inches lång.

•  Lägg de tre 6-tums flätor ut sida vid sida med ändarna jämna. Lay slutet av 15-tums fläta i rät vinkel mot de korta flätor så att de 6-tums flätor bilda foten av en L-form och 15-tums fläta bildar ryggen. Sy ett par stygn för att fästa den långa flätan till de kortare flätor.

•  Böj långa fläta tillbaka på sig själv och väva den under och över de tre korta strängar tills det är slut. När du når slutet, hand sy alla lösa bitar av band ihop sedan sy båda ändar tillsammans för att göra en loop. Placera sling över det upprullade bindan. Upprepa för de andra servett.

Tips och varningar


  • Platta knappar såsom skjortknappar fungerar bäst för bordstabletter; böjda knappar och växlar skapar en ojämn yta.

© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com