Hål i Lawn orsakad av svamp

Hål i Lawn orsakad av svamp

Många olika svampsjukdomar kan döda gräset och lämnar hål i gräsmattan. Bladfläck, Rhizoctonia gul lapp, rost och sommar lapp, för att nämna några, orsakar grässtråna att missfärga och dör. Det är viktigt för dig att korrekt identifiera din gräsmatta sjukdom, behandling av infektionen och overseed alla döda områden.

Identifiering

Lawn sjukdomar är svåra att identifiera. Några av de vanligaste tecknen på gräsmatta svampsjukdomar inkluderar små till stora delar av missfärgade gräs, gallring gräsytor, bladfläckar, små hårda svamptillväxt, vit bomulls tillväxt, vissnande, gula grässtrån och ruttnade stjälkar, enligt University of California. Om du ser en "groda ögon" mönster eller en ring av missfärgade gräs med friska gräs växer i centrum, det finns en stor sannolikhet för att din gräsmatta har en sjukdom. Skicka torvprover till din lokala kooperativa förlängning kontor för positiv identifiering.

Behandling

Du kan använda både kemiska behandlingar och kulturella sedvänjor att behandla din gräsmatta sjukdomar. Se till att fungicid du spraya på din gräsmatta riktar den specifika sjukdomen smittar din gräsmatta. Använd en platt fläktmunstycke att spraya svampmedel för att uppnå noggrann täckning, vilket föreslagits av University of Missouri. Du bör också ge tillräckligt med vatten för att hjälpa gräset studsa tillbaka från sjukdomen, men inte så mycket som att uppmuntra svampsjukdom. Gräsmattor behöver 1 tum vatten per vecka från nederbörd eller ett bevattningssystem.

Lawn Framställning

Fäst hål i gräsmattan genom att sådd. För gräsfrö att gro och växa utan att anlita en svampsjukdom, måste gräsyta förberedas. Avlägsna halm skiktet om det är mer än 1/2 tum tjock. Thatch är lagret av döda och levande organiskt material mellan jord och grässtråna. Ett lager som är större än 1/2 tum tjock förhindrar gräsfrö från gro och skapa en gynnsam miljö för svampsjukdomar. Använd en strömvertikalskärare för att ta bort det tjocka thatch lagret.

Overseeding

Sprid en förrätt gödsel över din gräsmatta att främja gräsfrö groning och rottillväxt. En starter gödsel är hög i fosfor. Du kan använda en förrätt gödselmedel med en NPK (kväve, fosfor, kalium) mängden 16-20-0 med en hastighet av 6 pounds per 1000 kvadratmeter, enligt University of California. Fördela gräsfrö jämnt över din gräsmatta, eller fokusera på de kala områdena. Täck gräsfrö med 1/8 tum av smuts eller kompost och vatten.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com