Korrekt Befruktning Lawn

Korrekt Befruktning Lawn

Massor av husägare sträva efter en frodig, grön gräsmatta, oavsett hur stor eller hur liten en gräsmatta är. Befruktning kan vara nyckeln, speciellt när marken är frånvarande viktiga näringsämnen. Att göra det på rätt sätt är oerhört viktigt.

Funktion

Växter behöver tre viktiga näringsämnen att frodas: kväve, fosfor och kalium. När det finns en jordbrist, och en eller alla av dessa näringsämnen saknas eller bristfällig, lider jorden. Korrekt tillämpning gödsel ger siffrorna tillbaka till nödvändiga nivåer.

Identifiering

För att ta reda på vad de näringsnivåerna i marken är --- och därmed ta reda på vilken typ av gödselmedel kommer att vara mest effektiva --- köra ett test på ett jordprov. Det finns ett antal platser som kan köra ett sådant test, inklusive den kooperativa förlängning av en lokal högskola eller de flesta jordbruksföretag.

Typer

Gödsel kommer i ekologiska och icke-ekologiska sorter. Det finns fördelar och nackdelar med båda. Till exempel, organiska gödningsmedel har en stadigare frisättningshastighet och håller längre, men de vanligtvis är dyrare och kan uppmuntra husdjur att gräva i gräsmattan. Konstgödsel är billiga och skapade med en exakt formel. De kan lägga till miljöproblem och kan minska markens bördighet över tiden.

Missuppfattningar

Mer är inte nödvändigtvis bättre. För mycket gödsel kan bränna gräsmattan och kan döda gräset. Bränn det illa nog, och det måste åter seedade.

Överväganden

Precis som miljöförhållandena ändras, så gör behoven av gräsmattan. Ta regelbundna jordprover --- minst en vartannat år --- för att se det gödselmedel som har tillämpas fortfarande den korrekta.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com