Typer av R-Värde House Isolering

Kraften i isoleringen framgår R-värde och är normalt listat per tum. Varje typ av isolering har unika egenskaper som gör den lämplig för en speciell situation. Expanderande skumisolering, till exempel, är bäst lämpad för trånga utrymmen där det finns en hel del vinklar och vrår att fylla.

Glasfiber

Glasfiber isolering kommer vanligtvis i rullar. Rullarna är dimensionerade för att passa mellan reglarna i ytterväggar, så de är oftast 16 till 24 inches bred. Tillverkad av långa strängar av material som är bundna tillsammans, rullade glasfiber isolering är den populäraste formen av isolering i USA. Rullade glasfiber eller batt isolering erbjuder ett R-värde på cirka 4 enheter per tum. Rullade glasfiber isolering finns i två obearbetad form: belagda och obeklädd. Papperet vänd på valsarna är utformad för att stänga ute fukt, vilket lätt kan infångas i de porösa glasfiber.

Betong Isolering

Värmebehandlade betong isolerande block blir snabbt en av de mest effektiva isoleringsmaterial i världen. Den mycket porösa betongen fylld med antingen polystyren eller polyuretanskum, och de konkreta bindningar till fyllmedlet. Betongen erbjuder enbart en R-värde på 1 poäng per tjocklek 1 tum. Den polystyren interiören ger 2 enheter R-värde per tum. Luft utgör så mycket som 80 procent av betongens volym och blocken är förenade med murbruk, vilket tillåter mycket lite luft att strömma mellan blocken.

Styv Foam

Styv skumisolering formas till skivor som används för att isolera allt från tak till golv. Tillverkad av polystyren, dessa styrelser likna ark av plywood och finns i olika tjocklekar. De erbjuder ett R-värde som varierar från 4 till 4,5 per tum. Skivorna är nästan alltid inför en ångspärr eftersom de är extremt absorberande. Den enda gången som styrelserna går obeklädd är om det inte finns någon chans att vatten tränger in i isolerat utrymme.

Expanderande skum

Expanderande skumisolering är utformad för att fylla ens de minsta utrymmen. När det är först sprayas, är skummet en tunn vätska. Det börjar därefter att expandera och hårdna, fylla utrymmet. Skummet kan vara sammansatt av många material, men de mest populära är fenol- eller polyuretan. R-värdet för att expandera skumisolering, eftersom det kan fylla även de minsta hålrummen, kan vara så hög som 8 enheter per tum.

Folie

Folie isolering är gjord för att enkelt installeras och är mycket lätt. Reflekterande isolering täcker ofta framsidan av isolerande skum paneler för att bättre skydda mot strålningsvärme. En nackdelen med reflekterande isolering är att den leder ström lätt, vilket innebär att allt täckt med reflekterande isolering måste hållas långt borta från ledningar. R-värdet för reflekterande isolering ofta av det material den är beläggning.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com