Takfläkt Regler för Vinter & Sommar

Takfläktar skapa en bris på sommaren och hjälpa till att dra ner luft från taket på vintern. Även om det inte finns några hårda och-snabb regler för hur du ska köra din takfläkt, förstå hur det fungerar kan hjälpa dig att använda den för att ge maximal komfort, både när det är kallt och när det är varmt.

Sommar

Under sommaren kör fläkten moturs för att skapa en bris. För fläktar med en manöverkontakt på väggen, är fläkten riktning framåt. Fläkthastigheter kan variera, men medium eller hög kommer att skapa en köldeffekt. Den rörliga luften avdunstar svett från huden, vilket gör att du känner svalare.

Vinter

Manövrera takfläkt medurs för att tvinga varm luft i taket ned i rummet. Om din takfläkt drivs med en väggmanöverkontakt, ställ den på baksidan. Låg luftcirkulation är allt du behöver för att flytta den varma luften ner.

Undantag

Fläktar monterade på tak högre än 8 meter kräver mer fart för att cirkulera luften. Takfläktar som är 16 till 20 meter från golvet kan fungera medurs på hög, vilket kommer att tvinga den varma luften in i vardagsrummet. Under de varmare månaderna, driva fläkten moturs på hög hastighet för att skapa en bris.

Rörelse Kostnad

Enligt Allegheny Power, kostnaden för att driva en 90-watts takfläkt som kör 180 timmar per månad är $ 1,14. Men den faktiska kostnaden beräknas genom att ta antalet watt takfläkt har och multiplicera det med antalet timmar du kör fläkten varje månad. Dividera den siffran med 1.000, vilket är antalet kilowattimmar som används. Multiplicera kWh av kostnaden för kWh på en elräkning. Detta kommer att ge dig en mer exakt siffra.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com