Kan du Sand Betong Bänkskivor?

Kan du Sand Betong Bänkskivor?

Konkreta bänkskivor måste slipas som en del av sin ursprungliga konstruktionen, i syfte att åstadkomma en slät yta. Äldre betong bänkskivor kan behöva slipas och lackeras. Även slipförfarande för betong bänkskivor är något annorlunda än för trä, kan det göras med stor effektivitet med hjälp av några av samma verktyg. De goda nyheterna om slipning konkreta bänkskivor är att den genomsnittliga gör-det-självare kan slutföra uppgiften med lite eller inga problem.

Slipning

Oavsett om du slipar dina bänkskivor för första gången eller lackering gamla betong bänkskivor, kommer slipmetoder vara samma. Slipa de ytor med en planslip förhindrar slip åsar eller hjulspår. Den cirkelrörelse gör att bänkskivan för att vara smidig efter sista slipningen. Men för större bänkskivor eller för en snabbare slipning, med användning av en fyra tum höger vinkelslip räcker. Detta verktyg vänder snabbare som gör en planslip och kommer att hålla upp till hårdare villkor, såsom grov betong eller flera lager av finish. Oavsett slipverktyg som används, bör du komma ihåg att använda en ansiktsmask och skyddsglasögon för att förhindra betongdamm från att komma in dina ögon och lungor.

Flera kvaliteter av sandpapper bör användas på dina konkreta bänkskivor: 60-slippapper är för slipning grova ytor, är 80-grit för kvällen sanden märken efter 60-slippapper, och 120- och 220-grit papper föra bänkskivor till en slät yta. Dessa papper kan köpas för att få plats på planslipar och höger vinkelslipar. Försök att använda papper som är förstärkta med trasa fibrer så att du kan sand våtutrymmen. Blöta betongbänk som ni sand kommer att hålla nere betongdamm. Vatten kommer också att hjälpa dig att få en slicker färdiga ytan.

Vid slipning dina bänkskivor, börjar med 60-slippapper för att avlägsna gamla yta eller för att jämna ut knölig eller styv konsistens. Var försiktig med det 60-slippapper, men eftersom det kommer att ta bort stora mängder material i en hast. När bänkytan utjämnas, använd 80 slippapper för att förfina ytan. Slutligen, använd 120- och 220-grit papper för att producera en glasliknande yta på betongbänkskivan. Kom ihåg att du kommer att behöva tillämpa en sealer till betong för att förhindra fläckar från att tränga ytan.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com