Hur man byter strömkabel på en Toro

Toro gräsklippare har en ganska komplex sortiment av kablar som styr motorns varvtal, överföringshastighet, bladhastighet och bromsförmåga. Lyckligtvis är strömkabeln på Toro gräsklippare (kallas BBC kabel) lätt att byta, och kan ersättas av den genomsnittlige användaren på mindre än 15 minuter genom att följa några enkla steg.

Instruktioner

•  Park gräsklipparen på en plan yta, och koppla bort tändkabeln från tändstiftet för att förhindra oavsiktlig start av motorn. Låt motorn svalna i 15 minuter om den har varit igång.

•  Ta bort de två hex-head självgängplåtskruvar som håller fast skärmen panelen på baksidan av klippahuset (använd en metrisk socket). Ta skärmpanelen genom att dra den uppåt.

•  Leta BBC kabelmantel under där skärmen panelen var belägen. Den är ansluten med två utskjutande öron som spärren på undersidan av kabelhuset fästet. Ta BBC-kabeln genom att klämma de utskjutande öronen tillsammans, dra sedan kabeln i en vertikal rörelse.

•  Leta gasreglaget på styret. Böj gasreglaget låset fliken tillbaka något (mot dig), sedan försiktigt knacka gasreglaget på kontrollpanelen med en gummiklubba för att lossa kabelhuset inom. Lägg sedan en bit silvertejp över huvudet på handtaget på kontrollboxen BBC (gasreglaget församling). Detta förhindrar att BBC styr box komponenter från att komma ur lådan under demontering.

•  Ta bort sexkantskruvarna som fäster kontrollboxen halvorna på styret. Ta bort de två nylon låsmuttrar som fäster kontrollboxen BBC på styret sedan bort till höger (vänd mot framsidan av gräsklipparen) BBC styrhuset hälften. Alla interna komponenter bör stanna inne på grund av silvertejp.

•  Skjut slutet av BBC strömkabeln från botten av kabelspaken, ta bort kabeln från gräsklipparen. Installera en ny BBC-strömkabel änden i botten av kabelspaken, sedan i omvänd ordning kabel borttagning för att slutföra den nya elkabeln installation BBC.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com