Delar av en Plasma skärbrännare

En plasma skärbrännare, som används för att skära olika typer av metaller, är renare och effektivare än andra typer av facklor. Enheten använder en uppvärmd gas för att smälta, i princip, metall i en exakt linje. En plasmabrännare är relativt lätt att använda, men mycket farlig. Extrem försiktighet bör iakttas vid användning. Huvud, ögon, hand och kropp skyddsutrustning ska bäras.

Kompressor

Den primära aspekten av en plasmabrännare är den gas som används. De flesta plasmabrännare använda enkla syre dras från omgivningen genom en luftkompressor. Den komprimerade luften ger bränsle för att skapa den plasma som används för att skära metall. Syre används i en massa svetsapplikationer, men normalt är raffinerad och komprimerat syre. Den plasmaskärare använder vanlig luft. Kväve eller andra brandfarliga gasblandningar används för mer industriella tillämpningar.

Strömförsörjning

Ett nätaggregat alstrar den ström som är nödvändig för att antända gasen som används av en plasmabrännare. De flesta enheter ansluta till en standard 110- eller 220-volts uttag för att dra in växelström (AC). Nätaggregatet reglerar strömmen genom talrika dioder för att ändra det till likström (DC). DC är förstärkt och dirigeras genom brännaren för att tända gasen. Strömmen flyter genom objektet metallen skärs och leds tillbaka till strömförsörjningen via en jordkabel. Strömmen fortsätter att flöda på detta sätt tills du släpper avtryckaren på plasmabrännaren.

Torch

Facklan skjuter de brinnande gaserna ut vid höga temperaturer för att skära metall. Ett munstycke och elektrod är inrymda i enheten. Munstycket trattar gaserna till en fin spets, utöka värmen och skärkraft plasman. Elektroden accepterar likströmmen och bringar det till båge, antända gasen. Trycka på pistolens utlösare börjar processen, eftersom den aktiverar likströmmen genom elektroden och medger luftledningarna för att pumpa gas in i munstycket. Elektroden och munstycket måste inspekteras och bytas rutinmässigt.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com