Hur att rensa en vattenledning till ett sprinklersystem

Hur att rensa en vattenledning till ett sprinklersystem

Ett sprinklersystem är en stor tidsbesparing, särskilt när du sätter upp den på timers som hanterar all vattning för dig ibland när du inte är tillgänglig hemma. Underhålla systemet är avgörande för att hålla dina gräsmattor och anlagda blomster ser vacker och frisk. Så när datorn går ner, måste du flytta snabbt för att hitta problemet och få det löst innan ådra betydande skador på dina växter och gräsmattor.

Instruktioner


Hur att rensa en vattenledning till ett sprinklersystem

•  Rengör din sprinkler huvudet först för att se till att detta inte orsakar problemet. Avlägsna tilltäppt smuts och skräp från filter och huvuden. Blöt ditt sprinklerhuvud i het ättika för att avlägsna eventuella kalcium uppbyggd i ventilerna och munstycken. När du har eliminerat sprinklerhuvudet som problemet, gå vidare till slangarna.

•  Slå på vattnet medan sprinklerhuvudet fortfarande lossnat. Om du har flera slangar, se vilken slang spilla vatten minst. Om man bara dribbling lite vatten, sedan bort från hookup. Kontrollera längs linjen för en fast massa och massera gummislangen för att bryta upp kontakten. Sedan koppla in den och kör vatten för att spola ur kontakten. Om alla slangar lagt ut samma mängd vatten, stäng sedan av vattnet och lossa slangsystemet.

•  Slå på utomhus kran för att se hur mycket vatten som förbrukas först. Hitta anslutningsröret linjen till utomhus kranen och hitta en ren ut fällan. Placera en hink under pluggen, öppna sedan rent ut fällan. Om vatten forsar ut, sätt i skruven och börja utvidga det i röret. Om inget vatten forsar ut när du öppnar fällan, är blockeringen vidare upp rörledningen.

•  Kontrollera U-formade hus fällor längs linjen och använd skruven där för att se till att linjen rengörs hela vägen igenom. Om du fortfarande har problem, är det dags att kalla in en professionell att ta hand om det åt dig.

Tips och varningar


  • Bär kraftiga gummihandskar när du använder skruven.
  • Sätt aldrig ditt ansikte nära dränera öppningar eftersom det kan finnas skadliga gaser som samlats inom blockeringen

© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com