Skärbrännare Instruktioner

Skärbrännare Instruktioner

En skärbrännare är en anordning eller ett verktyg som används för syre-bränsle svetsning, även känd som oxi svetsning eller gassvetsning. En skärbrännare använder gaser såsom syre för att skära och svetsa metaller. Andra användningsområden inkluderar brand polering av glas och flammande på stenytor, men svetsning och skärning är de vanligaste och utbredda användning. En skärbrännare är ett farligt redskap, som kräver stor omsorg och försiktighet. Innan du använder detta verktyg, lära sig rätt skärbrännare instruktioner.

Instruktioner

•  Sätt på personlig skyddsutrustning såsom tjocka arbetshandskar, en welderâ € ™ s jacka och mörk lins welderâ € ™ s skyddsglasögon.

•  Inspektera syrgastanken och bränsletanken, även känd som acetylen tank, för några synliga tecken på skador. Kontrollera slangen av skärbrännaren, liksom. Läs mätarna medan trycksättning av slangarna för att se om det finns en betydande minskning i tryckvärden. Om numret för trycket sjunker, betyder att du har en läcka någonstans.

•  Justera ventilen på bränsletanken. Kom ihåg att vrida ventilen mycket långsamt är viktigt eftersom några plötsliga rörelser ventilen kunde göra regulatorn explodera. Turning långsamt kommer också att hjälpa dig att läsa händerna på ventilen tydligare. Justera och ställ in syre och acetylen tryck till den nivå som bruksanvisningen anger.

•  Ljus facklan genom att öppna facklan ventilen och justera lågan. Öppna först ventil på acetylen tanken tills du hör gasflödet från brännaren. Lägg sedan anfallaren till munstycket och driva en liten knapp på anfallaren. Detta kommer att skapa en liten låga på skärbrännare munstycket.

•  Öppna ventilen på den acetylen tanken ännu mer, tills lågan vid spetsen av skärbrännaren är ungefär 10 inches lång.

•  Öppna ventilen på syrgastank. Återigen, som med acetylen tankventilen, gå mycket försiktigt och långsamt. Detta kommer att orsaka lågan att bli blå som syre blandar sig med gasen. Vid denna punkt, kommer du att märka att lågan börjar krympa.

•  Vänta tills lågan ser ut som den lilla blå låga är inne i en större, vit flamma. Det visar din styckning torchâ € ™ s optimala skärlåga. Fortsätt att öppna acetylen ventilen ytterligare tills inner blå låga är samma tjocklek och längd som metall som du vill svetsa eller skära.

•  Håll skärbrännaren säkert och stadigt, vinkelrätt mot metall du vill svetsa eller skära. Först bara vidröra metall med den yttre, vit flamma. Vänta tills metallen blir glödhet, och sedan röra den med den inre blå låga också. Notera att processen kommer att skapa en hel del gnistor och kommer att vara mycket ljus.

•  Klipp metallen genom att flytta längs det område du vill klippa, men se till att inte gå för långsamt för att undvika att smälta de bästa metallkanter. Håll facklan ventilen öppen genom att trycka på nivån på skärbrännaren.

•  Släpp nivån på facklan. Detta kommer att göra flamman av facklan mindre. Stäng sedan av syreventil, följt av acetylen ventilen, och slutligen stänga av skärbrännare.

Tips och varningar


  • Flytta skärbrännare stadigt över det material som du vill klippa eller svetsa, hålla den med båda händerna.
  • Arbeta med en skärbrännare är mycket farligt, så se till att följa de säkerhetsföreskrifter för användning av brännbara material och elverktyg.

© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com