Vad är en Satin Finish på metaller?

By Urmila

I metallbearbetning, inte en sidenmatt finish inte producera en högblank glans men det har en mjuk, silkeslen känsla. När du ska köpa eller remodeling ditt hem, termer som "satin finish" är mycket viktiga. Men det är inte alltid så enkelt som att köpa dörrhandtag med en satin finish och plocka ut Rörmokarartiklar att matcha, eftersom det finns olika typer av satin finish som gör köper för ditt hem förvirrande.

Specifikationer

Standarder är på plats för att ge metallarbetare och andra intressenter tydliga definitioner av satin finish. US2C (602) är en förzinkad yta ovanpå en annan typ av metall, oftast kadmium på stål. US2CD är en förzinkad satin finish på toppen av en stålbasen. En mattborstad mässing finish på toppen av mässing eller stål identifieras som US4 (606, 633). En satin finish på mässing eller stål kallas US5 (609, 638). På brons eller brons-stål, är en sidenmatt finish US10 (612, 639). På rostfritt stål, är satin finish identifieras som US32D (630). En dov satin krom finish på brons, mässing och stål är US26D (626, 652). Den satin nickel finish på mässing, brons och stål är US15A (620, 647). För att säkerställa att du får samma finish på alla dina metal, bara matcha numren på de produkter du köper.

Arkitektonisk Finish

Satin slutar så även känd som borstat, riktad eller arkitektoniska. Finishen skapas genom finspoler enhetliga, riktningskorn linjer i metallen. Metallen måste poleras med en 120- till 180-grit bälte. Efter polering, är metallen mjukas upp med en fettfri kornförening eller en icke-vävd dyna eller bälte.

Fine Satin Finish

En fin satin finish görs med en 220- till 280-grit bälte eller en 220-230 grease förening. Alternativt kan en mycket fin, icke-vävd dyna eller bälte också användas för att jämna och polera metall för att skapa en fin satin finish. De poler linjerna är mindre reflekterande i en fin satin finish än i den arkitektoniska finish.

Satin Färdiga artiklar

Metallbehandlare är viktiga i alla Rörmokarartiklar. Hem byggare och renoverare vilja använda matchande fixturer, om inte i hela huset än åtminstone rum för rum. Kranar, pipar och avlopp är alla tillgängliga i satin-färdiga metaller. Du kan också hitta en satin finish på dörrhandtag och andra metallföremål som finns i hemmet, gångjärn ens dörr. Om du gillar utseendet på satin finish, kan du köpa metallobjekt som presenterar denna yta för användning i hemmet.

Comments

Relaterade artiklar