Hur man förbereder ett kök Belysning Plan

En framgångsrik köksbelysningsplan är en som innehåller en balans av allmänhet och arbetsbelysning. Planering kök belysning kräver att du tittar på dina behov, nuvarande elsystem och hur du använder utrymmet. Du kan hantera planeringen arbeta själv, men om du är osäker, kontakta en elektriker för att se om din plan är genomförbart för utrymmet. Elarbeten innebär många faror, både under installationen och efter det faktum om ledningarna inte är korrekt.

Instruktioner

•  Ställ in ljusbudget för köket. Bestäm hur du kommer att betala för uppdateringar belysning och hur mycket pengar du har råd att spendera. Håll budget i åtanke när du planerar belysningen. Lämna utrymme i budgeten för arbetskraft, om du planerar att anställa en elektriker.

•  Kontrollera om den aktuella köksbelysning krets kan hantera mer armaturer. Lägg wattal för aktuella lampor och andra elektriska apparater på kretsen. Bestämma förmågan hos kretsen genom att multiplicera ampere genom volt (120 volt för de flesta kretsar). För en 20 amp krets, skulle du multiplicera 20 gånger 120 för 2400 totalt watt. Subtrahera den totala strömmen watt från den maximala för att avgöra hur mycket utrymme som finns kvar. Endast ladda en krets till cirka 80 procent av sin fulla kapacitet av säkerhetsskäl; i detta exempel, hålla sig till 1920 watt som används.

•  Bedöm ålder av nuvarande ledningar och strömbrytare. Om du har en äldre hem och elsystemet har inte uppdaterats, är det en bra idé att ha rummet rewired. Det här jobbet är bäst till en elektriker, om du inte har elektriska erfarenhet. Rådgör med en elektriker för att avgöra om ledningar ska bytas och för att få en offert för projektet.

•  Utvärdera din nuvarande köksbelysning. Notera vad man vill om det och vad som behöver förbättras. Tänk på områden som är mörka eller skugg. Fokus på ljusare de områden som du förbereder din belysningsplan för köket.

•  Tänk vilken typ av overhead kök armaturer du vill. En stor fixtur är ett vanligt alternativ. Ett annat populärt val för kök är infälld belysning. Den typ av ljus du väljer dikterar placeringen av och antalet fixturer du behöver.

•  Bestäm om du vill ha en enda armatur för att ersätta den nuvarande, eller om du vill flytta den till en annan plats.

•  Bestäm placering av infälld belysning, om det behövs. En allmän tumregel är att placera infällda lampor var 4 till 6 meter. Storleken på infällda armaturer är också en faktor. Placera mindre armaturer närmare varandra för bästa belysning.

•  Identifiera områden i köket som behöver arbetsbelysning. Öarna har oftast en armatur placerad direkt ovanför. Belysning över spisen och diskbänken är också populära. Besluta om vilken typ av belysning för alla dessa områden. Gemensamma uppgift belysning inkluderar spår belysning, hängande lampor och under-skåp belysning. Dessa typer av armaturer rikta ljus på arbetsytorna.

•  Bestäm om att placera belysningen under överskåp för att ge ytterligare uppgift belysning för bänkskiva arbetsområden.

•  Utvärdera nya belysningssystemet när det är installerat. Kolla in det på natten och under dagen. Bestäm om ljuset plan fungerar eller om det behövs ytterligare belysning.

Tips och varningar


  • Försök aldrig elarbeten om du inte vet vad du gör. Du riskerar allvarlig skada eller felkopplingar, vilket kan leda till brand.

© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com