Hur att riva ut en gjutjärn badkar

Hur att riva ut en gjutjärn badkar

Gjutjärns tubs var en gång nästan en standard i badrummen från förr, för länge sedan ersatts med modernare baljor gjorda av moderna material. Hem och fastighets renoverare uppgift att ta bort ett gjutjärnsbadkar från badrummet i ett äldre hem har fullt upp för dem --- typiskt järnbadkar väger cirka 300 pounds vardera och är helt enkelt för stora och tunga att glida ut ur en dörrkarm. Lyckligtvis finns det en alternativ förfarande för att avlägsna en gjutjärn badkar.

Instruktioner

•  Bestäm först om badkaret är att räddas. Gjutjärns badkar i utmärkt skick fortfarande mycket uppskattad bland antika samlare som gillar att lägga lite historia till sina hem, så du kanske kan rädda badkaret och sälja den för en anständig summa pengar. Oavsett om du rädda eller förstöra badkaret kommer att påverka hur badkaret kommer att tas bort.

•  Don din säkerhet redskap --- ögon, öron och näsa skydd rekommenderas --- innan arbete. Om du rädda badkaret, måste du använda en kofot eller slägga för att ta bort dörrkarmen så badkaret kan utföras av rummet. Uppenbarligen kommer detta att medföra vissa skador på hemmet och får inte vara genomförbart. Om så är fallet, måste badkaret brytas i mindre, mer hanterbara bitar.

•  Drench ett lakan i vatten och lägga det våta arket i botten av järn badkar, som täcker sidorna av gnugga samt. Detta minskar mängden av järn damm i luften som resulterar från att slå i badkaret. Strike centrum av den yttre väggen av badkaret med åtminstone en 10-pund slägga. Hit det mycket svårt. Efter några hits, kolla väggen för att se om det börjar dela --- det ska. Fortsätt att slå samma plats tills klyvning inträffar, om det behövs.

•  Hit mitten av karet golvet för att fortsätta uppdelningen över badkaret och vidare till nästa sidoväggen. När split delar badkaret i hälften, slå på den igen och försök att dra isär de två halvorna. När de är ifrån varandra, fortsätter att slå de två halvorna om nödvändigt för att bryta dem i bitar som är lättare att hantera. Ta bort alla bitar och ta dem till ett skrotupplag eller återvinningscentral där de kan doneras eller, i vissa fall, säljs för lite pengar.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com