Hur man väljer en färg färg

Hur man väljer en färg färg

Att välja en färg färg är en av de mest sinnesrörelser beslut dekorera vårt hem. Det är så lätt att känna helt överväldigad av det stora antalet val som görs tillgängliga för oss. Många av oss befinner oss fastnat i neutrala intetsägande färger, av rädsla för att välja fel färg. Ändå är det inte roligt när du surfar tidningar eller besöka en kompis hem som du ser rum målade med färg och de ser helt fantastiskt? Du sorts sitta där och fråga dig själv "hur fick de plocka en färg"? Vem skulle tro något som verkar så lätt att göra, är inte så lätt när det är vår tur att välja en färg?

Denna artikel kommer att visa dig hur man väljer precis rätt färg för ditt hem i bara 3 enkla steg.

Instruktioner

•  Hitta din inspiration. Det bästa sättet att hitta rätt färg redan finns i ditt hem. Titta runt ditt hem på dekor, konstverk, accent kuddar och inredning. Titta på de färger och nyanser i bilder, tyger och sängkläder i saker som sängkläder, vardagsrum möbler, mattor eller ens dina trädgårds / inne växter och blommor för inspiration. Fortfarande stumped ?? Har du en favorit outfit? Vilken färg är det? Titta på de färgprover och se vad du föredrar för varmare eller kallare toner. Hur gör vissa färger gör att du känner? Tycker du nyanser av blått lugnande / tröstande? Gör röd / varmare toner få energi till rummet? Skulle en trevlig solig gul lysa upp ditt kök (och morgonen också)?

•  Välj en färg. Det är dags att välja en färg nu när du har hittat din inspiration. Dags att besluta om vilken färg kommer väggar och trim vara? Det enklaste sättet att hitta rätt trim färg för väggfärg du har beslutat om är att lägga ut dina färgrutor i en linje och plocka nyanser i samma rad så den färg du väljer kommer att ha samma intensitet men en annan nyans.

•  Detta är förmodligen den viktigaste delen av plocka en färg och förmodligen den som hoppas över de oftast! Nu när du har bantats dina val av färg till några få utvalda, är det bästa man kan göra nästa prova! Om du går till din närmaste byggvaruhus de säljer små prover av färg val så att du kan uppleva färgerna till en nominell kostnad. Gå hem och måla små färgrutor på väggen som du planerar att måla i några av de "finalister" färger du har beslutat om. Låt dem stanna på väggen i rummet du bestämt att du ville måla om ett par dagar. Lägg märke till hur belysningen påverkar de olika färgerna. Lägg märke till hur du känner färgerna kommer att föra fram din brännpunkt inspiration? Vilken färg tycker du ska ta ut dina konstverk eller heminredning?

•  Nu när du har haft tid att observera färgprover på väggen. Du är redo att välja en slutlig färg.

Tips och varningar


  • Hitta färger i ditt hem omgivning
  • Ha kul
  • Få några yttranden men du gör det slutliga beslutet
  • Tänk, om du inte gillar ditt beslut är det inte slutgiltigt kan du alltid måla över det!
  • Det är viktigt att du ser på din heminredning och möbler när plocka en färg. Det är mycket billigare att köpa mer färg än att köpa nya möbler, heminredning och mattor !!
  • Försök färg prover direkt på väggen (er) som du planerar att måla.

© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com