Typer av Pipe Welding & Flänsar Beslag

Typer av Pipe Welding & Flänsar Beslag

Pipe svetsning utförs för att förena två metalldelar av ett rör, som själva röret och montering, tillsammans för att förhindra läckage. Beslaget är en del som kommer i olika storlekar och utföranden, och det är särskilt används för att förena två eller flera rör ihop. Beslaget kan även användas för att göra krökar i rörledningen vid behov.

Plug Beslag

Pluggen koppling används för att frysa ut en ände rör som annars skulle spilla ut materialet innehas av röret. Pluggen är placerad på röret med en hylsnyckel, som är beroende på typen av fästhålet ovanpå pluggen används. Av de många mönster, det finns hexagon, fyrkantiga och slitsade plug toppar.

Pipe Union

Röranslutn beslag är avsedda att skruvas fast på, och försegla, ett rör utan att kräva en svets. Facket kan vara hane till hane, hona till man eller kvinna till kvinna. Med en kvinnlig ände, utsidan av armaturen smidig, medan trådarna klär insidan. Den manliga änden skulle bli den motsatta, med gängor på utsidan.

Pipe Armbågar

En armbåge är en kort pipa bit i 90 ° vinkel. Den armbågen används för att skapa en sväng i rören, där ett hinder är i stånd att flyttas. Knäet kommer i en mängd olika storlekar, inklusive en ände är större än den andra för att gradvis minska rördiametern totalt.

Pipe Tees

En tee används för att sammanfoga tre separata rör. Den delen ser ut precis som ett T, med två ändar i en horisontell mode och den tredje änden direkt i centrum, kör vertikalt.

Pipe Welding

Bortsett från de gängade rördelar tillgängliga, det finns många typer av anslutningar som kräver svets två släta ytor tillsammans, som de flesta armbågar eller tees. Förfarandet kan inte ske förrän området är helt rent. Det kan inte finnas droppande vatten eller annat material i röret medan den håller på att svetsas. Metallen är typiskt förvärmd till mjuka upp ändarna av röret och montering, då beslaget är satt på plats. Kopparlegeringar, Brazing.com förklarar, behöver inte förvärmning på grund av deras förmåga att hålla värme under svetsning. När pjäsen är på plats, är den slutliga svetsen gjort. Den bindande metall, med en smältpunkt av högre än 450 ° Celsius, men mindre än smältpunkten av röret metall, hålls över beslaget och upphettas tills det smälter i sprickorna. När svetsen är säker, är rören kontrolleras för läckor, sedan svetsas gång om det behövs.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com