Så här ansöker Stucco till en Wood Wall

De gamla grekerna och romarna använde stuckatur som en duk för spektakulära väggmålningar eller fresker. Senare renässanskonstnärer som Michaelangelo målade på stuckatur att pryda religiösa strukturer. Michelangelos Sixtinska kapellet är en av de viktigaste verk av västerländska kulturarv. Idag är stuck i stor utsträckning som en finish för både inre och yttre väggar. Stuckatur kan tillämpas på betong, aska block, tegel, sten och trä väggar. Stuccoing träväggar är inte svårt, men det är viktigt att bygga en trä vägg med rörelsefogar så stuckatur inte spricker när träet expanderar och kontrakt. Den amerikanska Plywood Association rekommenderar all-faner plywood, oriented strand board (OSB) och komposit (KOM-PLY [R]) som lämplig för trä mantlar i stuckatur.

Instruktioner

•  Täck trä hölje med två lager av Grade-D byggnaden papper att hålla träet torrt. Stuck är ett vattengenomträngligt material; alltså, gör det möjligt att få och hålla blöta skulle orsaka röta och uppmuntra tillväxt av mögel, mögel och svamp. Klipp remsor av byggnads papper flera meter lång och bifoga dem till träet höljet med galvaniserad spik. Använd en mattkniv och skyddshandskar. Lappa arken där de går med för att undvika luckor där vattnet kunde samlas.

•  Installera en bas remsa för att låta vatten som får bakom stuckatur rinna bort från väggen. Med hjälp av en nivå och en krita linje, knäppa en linje mellan de två nedre hörnen på väggen. Ställ basen remsan längs linjen och fäst den på väggen, bultande galvaniserad spik genom mask delen av remsan.

•  Kavla ut remsor av stålnät och anbringa dem till trä på toppen av byggnaden papper med galvaniserad spik. Överlappa remsor av nät där de möts. Nätet tillhandahåller en mekanisk förbindelse för att hålla stuckatur på plats på den platta trä väggen.

•  Blanda upp ett parti av färdigblandad stuckatur, enligt tillverkarens anvisningar till punkt och pricka. Dåligt förberedda stuck orsakar målgång, och möjligen själva väggen, för att misslyckas. Använd en stor, grund behållare.

•  Applicera det första lagret av stuck, som kallas scratch coat, skopa upp en gob av stuck på din tandspackel och trycka på stuckatur i stålnät. Detta skikt bör vara 3/8 tum tjock. Låt scratch päls att hårdna något.

•  Skrapa på ytan av detta skikt av stuckatur med ett plåster kratta eller en hemmagjord scratch verktyg. Kör spikar genom längden på en 1-fot med 2-fots ca 18 inches lång. Spikarna bör vara ca 1 cm mellanrum. Dra verktyget över ytan av stuckatur att göra spår om ¼-tums djup över hela stuckatur.

•  Blanda upp det andra lagret av stuck (kallas bruna pälsen) i en grund behållare och tillämpa den på väggen med en 1/4-tums tandspackel. Detta skikt av stuck bör vara ca 1/4 tum tjock. Vänta tills denna pälsen hårdnar, sedan skrapa på ytan till ett djup av ca 1/8 tum. Låt stuck torka i en dag eller två.

•  Blanda upp en tredje sats av färdigblandad stuckatur i en grund behållare. Detta skikt, som kallas täckfärg, är det en till färgen, om du vill ha en färgad yta. Antingen köper stuckatur redan färgat eller lägga pigment för att färga det själv. Om du gör det senare, mäta exakt så att du kan göra så många partier av stuck som du behöver och hålla färgen konsekvent.

•  Applicera täckfärg med hjälp av din 1/4-tums tandspackel. Använd ett textureverktyg, en kvast eller din murslev för att textur på ytan av stuckatur i ett konsekvent mönster. Låt stuck härda enligt tillverkarens anvisningar.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com