Kan du växa Saint Augustine gräs från Seed?

By Urmila

Kan du växa Saint Augustine gräs från Seed?

Den mest skugga toleranta varma säsongen gräs, Augustinus gräs (Stenotaphrum secundatum) sällan förökas från frö. De flesta sorterna är sterila och frön från de få fertila sorterna är inte ofta tillgängliga. Augustinus gräset är hardy i US Department of Agriculture växt hardiness zoner 8 till 10, med några kalla toleranta stammar hardy till USDA zon 7.

Seed-Fertile stammar

De stammar av Augustinus gräs som odlas i Florida är i allmänhet en infertil sort. Dessa sorter har lila-färgade pistillmärken, som är de kvinnliga delarna av en blomma. Stammarna som odlas i Texas är fertila och har vita-färgade pistillmärken. "Texas Common" är en av de mer kall hardy typer av Augustinus gräs som kan överleva svalare vintrar och är hardy i USDA zoner 7 till 10. Även om vissa sorter producerar livskraftig frö är sällan tillgänglig för köp fröet, antingen online eller lokalt.

Utsäde

Om utsädet kan lokaliseras för fertila sorter av Augustinus gräs, har det fastställts genom att plantera 1/3 till 1/2 kilo frö per 1000 kvadratmeter. Beräkna den totala mängden utsäde krävs, och sedan spred sig hälften i en vänster till höger riktning över gräsmattan och hälften i motsatt riktning, arbetar bakfram. Rake jorden lätt att täcka frö och tryck in den i marken. Den bästa tiden att utsäde är senvåren eller försommaren. Markfuktighet är viktigt för gräs att gro, och jorden bör hållas fuktig i flera veckor tills plantorna börjar växa fram.

Alternativa Planterings Metoder

Mest Augustinus gräset förökas vegetativt genom att plantera pluggar, sod eller kvistar. Dessa etablera snabbare än seedade gräsmattor och är ett mer tillförlitligt sätt att propagera Augustinus gräs. Sod är det snabbaste sättet att skapa en ny gräsmatta, eftersom den täcker hela gräsytan med gräsväxter. Pluggar planterade 1 till 2 meter ifrån varandra på våren kan täcka gräsyta i en växtsäsong. Augustinus gräs kan också fastställas genom att plantera kvistar i rader 6 till 12 inches isär för hand eller med hjälp av en mekanisk sprigging maskin.

Efter Plantering Care

Att hålla gräsmattan fuktig efter plantering är viktigt för kvistar, pluggar och sod samt utsäde. På dagar utan regn, vatten kvistar och pluggar varje dag för de första två veckorna. För sod, vatten två gånger om dagen. Augustinus gräs har stora behov av gödselmedel. Applicera en förrätt gödselmedel hög i fosfor och arbeta in de bästa 2 till 4 inches av jord strax före plantering. Starter gödselmedel med en NPK förhållande av 10-25-12 appliceras vid en hastighet av 3,6-4 pounds per 1000 kvadratfot. Fortsätta tillämpa kväve gång i månaden med en hastighet av 1 kilo kväve per 1000 kvadratmeter för att främja snabb tillväxt av växter och plantor.

Comments

Relaterade artiklar