Hur man gör en Shaker Beadboard Door

By Urmila

Hur man gör en Shaker Beadboard Door

En Shaker beadboard dörr har en tjock träram runt mindre, tunnare skivor anordnade sida vid sida. Två eller flera stora paneler av tunnare skivor utgör en standard Shaker dörr. Dessa tunnare skivor hålls inom de ramar styrelser genom spår i ramen, och stativ styrelser är säkrade med peggar för en metallfria, slutprodukt. En tabell såg och en borr, tillsammans med erfarenhet för att använda dem på ett säkert sätt, krävs för att slutföra projektet.

Instruktioner

•  Kör två 1 3/8-by-5-by-80-tums styrelser och tre 1 3/8-by-5-by-24 tums skivor genom ett bord såg att klippa en 1/4-tums spår längs en ​​av varje Styrelsernas tunna, långa kanter. Gör spåret halv tum djupt och direkt i centrum av endast en tunn, långsida varje bräda och hålla den sista tum på de långa brädor ospårat i varje ände. Gör en matchande spår på den andra kanten av endast en av de 1 3/8-by-5-by-24 tums skivor så att båda styrelsens långa, tunna sidor räfflad.

•  Läges de två längre styrelser och två av de kortare brädor i en ram med räfflade kanter vända inåt. Skjut slutliga kort ombord på sin plats inom ramen och lämnar en 36-tums utrymme ovanför den och en 29-tums utrymme under den. Ta bort en av de långa brädor. Skjut sju kvart-by-3-by-37 tums skivor i det övre utrymmet av dörren och skjut sju kvart-by-3-by-30 tums skivor i den nedre utrymmet av dörren.

•  Borra två matchande hål i ramen styrelser på varje plats där de kontaktar varandra så att de två hålen på varje bräda linje upp perfekt med varandra. Ställ en pinne i ett av hålen i varje par, så att det finns 12 hål och 12 pinnar. Skjut ihop brädorna för att kontrollera passform. Gör nödvändiga justeringar i styrelser eller hålen. Separera brädor och tillämpa en sträng av trälim till varje sida av tapparna och längs föreningspunkterna mellan ramen brädor. Applicera inte lim på de tunnare skivor. Kläm fast ram tillsammans och låt limmet torka över natten.

•  Placera ett dörrhandtag på ena sidan av dörren, längs en ​​av de långa brädor om halvvägs. Borra upp ett hål för dörrhandtaget och skjut bulten i dörren. Borra upp ett parti hål för låskretsen sektionen genom att borra genom kanten av dörren och in i den tidigare borrade hålet. Ställ spärren delen av dörrhandtaget på plats och fäst den till resten av dörrhandtaget.

Tips och varningar


  • Använd en ljusare fläck på dörren, om så önskas, för en Shaker utseende. Applicera minst tre skikt av tätningsmedel till dörren för att skydda den från förslitning.

Comments

Relaterade artiklar