Specifikationerna för galvanisering Nails

Specifikationerna för galvanisering Nails

Spik är vanligtvis tillverkade av stål, aluminium, mässing eller koppar. Ytan kan beläggas eller klädd för att förbättra dess motståndskraft mot korrosion, greppstyrka eller utseende. Nails kan ges en ljus yta genom att polera dem i en roterande trumma heta sågspån. Passerar spikar genom en öppen eld i en ugn ger en blåaktig finish. American Society for Testing and Materials (ASTM) utvecklade standardiseringskrav för beläggningar av stål, vilket ledde till säkrare, förbättrade produkter. ASTM A-153 täcker standarder för zink ytbehandling av järn och stål hårdvara objekt, inklusive naglar.

Syfte med ASTM A-153

ASTM A-153 är en minimistandard för kvaliteten på zinkbeläggningar på naglarna som ökar korrosionsbeständighet. Efter beläggningsprocessen bör tjockleken eller vikten på zinkskiktet uppfyller standardens minimiriktlinjer. Olika märken av galvaniserad spik kan mätas med denna standard.

Nail Sammansättning och korrosion

De flesta naglar har en tråd kärna och skärs från rullar av ståltråd. Nails finns i hög kol eller stål med låg kolhalt och typerna 304 och 316 rostfritt stål. Nails är dimensionerade av sin längd och trådtjocklek, men trenden går mot att ange storlekar av längden och faktiska diametern på en spik till en tusendel av en tum. Galvaniserade naglar är tillgängliga i varierande storlekar. Naglar rostfritt stål är mer korrosionsbeständigt än stål eller galvaniserad spik.

Electro-förzinkning - Electro-plating Nails

El används för att sätta ett tunt skikt av zink på naglarna, vilket ger dem ett tunt lager av korrosionsbeständighet. Villaägare använder ofta dessa blanka naglar för utomhus projekt som de inte är väl lämpade. De bör inte användas i trä stiftelser.

Varmförzinkning Process

Spikar doppas i en tank med smält zink för att skapa ett inre skikt av zink-stållegering med en tjock yttre beläggning av zink. Varmgalvaniserat naglar krävs för trä stiftelser när spik rostfritt stål inte används. Galvaniserad spik bör inte användas i fuktiga utrymmen eller nära havet.

Varmtrum Rafflande

Denna process svetsar naglarna genom att placera dem i en roterande trumma med zink chips och värma dem till 570 grader Fahrenheit. Naglarna tvättas och kan användas där korrosionsbeständighet är viktig.

Mekanisk Galvanisering Process

Detta är en kall process som hamrar eller "Peens" zinkpulver på naglar, vilket gör en galvaniserad beläggning. Använd dessa spikar i byggandet där korrosionsbeständighet är viktigt, men inte använda dem i trä stiftelser.

Effekter av träskyddsmedel

Alkaline Copper Quaternary (ACQ) är en miljövänlig produkt som används som ett träskyddsmedel. Den reagerar med galvaniserad spik och orsakar korrosion. I marina miljöer, reagerar koppar i ACQ snabbt med elektrolyter i miljön, påskynda rostande processen. Ammoniak ökar penetrationen av konserveringsmedel i trä men fräter både galvaniserade och vanligt stålspikar. Använd inte galvaniserad spik med cederträ och furu eftersom deras syror och kemikalier äter bort på nagelbeläggningar, orsakar rost, korrosion och lämnar svarta streck i trä runt naglarna.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com