Tips om måla en vägg Dark Brown

Medan många människor drar sig för att måla sitt hem med mörka färger, kan de göra en dramatisk uttalande när de används på rätt utrymmen eller som accent väggar. Mörkbrun är ett särskilt effektivt val eftersom det ger värme och kompletterar många andra färger och dekorscheman. Inte skrämmas att måla din vägg mörkbrun; använda några enkla strategier för en ännu ansökan.

Välja rätt Dark Brown Paint

Om du har åtagit sig att göra ett sådant djärvt uttalande, måste du välja rätt nyans och rätt finish. Inte snåla på priset; köpa högkvalitativa färg när man går här mörka. Begränsa ditt val ner till flera nyanser, och få prover så att du kan ta hem dem och testa dem innan du åta sig att måla ett helt rum eller vägg en nyans av mörkbrun som du inte älskar. Tänk på din accentfärger: Behöver du en varmare brun, eller en nedtonad ner version? Även mörka färger kan ha subtila nyanser i olika nyanser.

Eftersom mörka pigment ta en riktigt lång tid att torka, kan kontaktytan orsaka blanka fläckar på väggen långt efter att du har lagt undan din målning leveranser. Denna fula effekt kan undvikas genom att välja en satin eller halvblank yta snarare än en platt yta.

Prepping väggytan

När du målar, bör du ta dig tid att reparera eventuella sprickor eller stötar i väggytan och täta längs eventuella luckor. Detta är särskilt viktigt när man använder en dramatisk färg som mörkbrun, eftersom det kan förstärka dessa brister i vissa ljusförhållanden.

Det är mycket viktigt att du ordentligt prime väggarna. Istället för att använda en vanlig vit grundfärg, köpa en "djup bas" primer, som kan nyanseras för att arbeta bättre med mörka färger som brunt, producerar en fylligare och rikare effekt. En kappa eller två av denna typ av primer kommer att rädda dig från att tillämpa extra lager av mörkbrun färg senare.

Tillämpa Mörk Paint-muren

När primern är torr, är det äntligen dags att måla din vägg mörkbrun. Spendera extra tid tippa burken upp och ned och tillbaka och sedan omrörning det eftersom mörkbrun färg innehåller mycket pigment, som kan sedimentera på botten av burken. Den första coat förmodligen kommer att se randig. Få inte panik och försöker överkompensera genom att göra lagret tjockare. Det kommer att ta minst 3:57 rockar för att få en jämn yta med en sådan mörk färg. Detta kräver mer färg och mer kostnadseffektivt, men den dramatiska effekten kommer att vara väl värt det.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com