Stucco Home Styles

By Urmila

Stucco Home Styles

Stuck hem har funnits i hundratals år, prytt utsidan av ett antal arkitektoniska stilar. Stuck, en blandning av cement, vatten, kalk och sand, skapar det unika textural finish som vi traditionellt förknippar med Mission, Tudor och medelhavsarkitektur. Även om inte lika populär som det en gång var, kan stuckatur fortfarande hittas på ett antal hem stilar, även om linjerna mellan dessa arkitektoniska stilar har suddiga som hem stilar utvecklas.

Tudor

När vi tänker på stuck, Tudor hus kommer ofta att tänka på med sina högt prydnads stuckatur exteriörer. Ljus stuckatur accentueras av den mörka korsvirke exteriör som ger hemmen en medeltida känsla. I själva verket är denna typ av arkitektur en återgång till de bostäder som byggdes under Tudor dynastin i det sextonde århundradet. Tudorstil upplevt en renässans under mitten av 1800-talet, då den korsvirke blev prydnads snarare än en funktionell del av arkitekturen. Även dagens Tudor hem allt från land stugor till medeltidsinspirerade herrgårdar, hem är alltid särskiljas från den traditionella ljus stuckatur exteriör och mörka timmer accenter. Andra vanliga funktioner inkluderar branta tak, smala fönster och dörrar, och multi-spröjsade fönster.

Mission

Mission-stil arkitektur, som är vanligt förekommande i sydvästra USA, är känd för stuckatur exteriörer och röda tegeltak. Den arkitektoniska stilen är modellerad efter Mission kyrkor byggda av spanska kolonisatörer under det sextonde århundradet. The Mission stil arkitektur blev populärt igen i slutet av artonhundratalet. Dominerande funktioner i Mission stil hem inkluderar avskalat stuckatur fasad, djupa verandor och välvda poster. Ornamentik för dessa stuckatur hem innefattar räcken och pelare.

Medelhavet

Även om det finns vissa likheter mellan medelhavs och Mission stil hem, har medelhavsarkitektur en lättare, mindre allvarlig fasad. Oftast Medelhavs hem har vita eller ljusa stuckatur exteriörer accentueras av färgglada tegeltak. De stuckatur hem blev populära i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Purister föredrar att skilja mellan italienska och spanska medelhavs stilar, med små skillnader mellan de två. Italienska Medelhavet arkitektur omfattar mer känsliga detaljer och ornament på hemmets exteriör, inklusive kolumner och trim. Omvänt är en spansk medelhavs hem enklare och mindre genomarbetade, med ett tak vinklad på en mycket lägre tonhöjd. Både Medelhavs stilar inkluderar ofta gårdar och balkonger som ger hemmen en välkomnande utseende.

Comments

Relaterade artiklar