Hur man skriver ut ritningar till Skala

By Urmila

Hur man skriver ut ritningar till Skala

Skriva arkitektritningar till skalan tillåter dela dem med andra som kan behöva mäta från planerna att beställa material eller konstruera element för hem förbättring eller byggprojekt. Skriva arkitektritningar till vanliga skalor möjliggör också att använda mallar och symboler för möbler, vitvaror, fixturer VVS, växter och träd lättillgängliga i samma skala. Ritningar kan monteras från segment skrivs ut på en hemdator eller skrivas ut direkt på plottrar och storformatsskrivare på lokal plan eller storformats grafiska tjänsteföretag.

Instruktioner


Utskrift Planer på att skala med hjälp en hemdator

•  Se till att ritprogram används har en option att skriva ut ritningar i skala. Detta kommer att visas som ett alternativ i utskriftsmenyn. De flesta produkterna kommer att ha det här alternativet, men om den valda programpaketet inte, växla till ett annat program med möjlighet.

•  Förbered den arkitektoniska ritningen och välj alternativet för att skriva ut den för att skala. Programvaran kommer automatiskt att segmentet ritningen och ange hur många normalstora sidor det kommer ut för att kompensera den övergripande bilden. Kontrollera att du har tillräckligt med papper i skrivaren och utskrift alla sidor.

•  Trimma sidor med en X-Acto kniv och rak kant.

•  Piece sidorna tillsammans och tack dem på plats med små bitar av genomskinlig tejp på framsidan för att bilda en helhetsritning. Vänd på hela ritningen över, och tejpa fast den säkrare från baksidan.

•  Ta den monterade ritning till en kopia service med stor bildkapacitet och göra hur många kopior som behövs.

Skriva planer på Plotter och storformatskrivare

•  Skaffa plotter eller storformatsskrivare modellnummer för maskinen finns på lokal plan eller stora utgångs grafiska tjänsteföretag. Ladda ner och installera drivrutinen för denna plotter eller skrivare på datorn som ska användas för ritningen.

•  Välj den nya skrivaren som skrivaren som ska användas för den aktuella ritningen så dess parametrar hjälpa till att definiera sidlayouten. Ställ sidan dimensioner för att hålla sig inom gränserna för servicebolaget utrustningen.

•  Förbered arkitektoniska ritningen och spara den till flyttbar lagringsenhet som ett USB-minne eller en skiva. Ta lagringsmedia till servicebolaget val och ha det skalade ritning skrivs ut. Alternativt kommer vissa företag tillåter filer som ska skickas via e-post eller filuppladdning. Kontrollera att filstorleken inte överstiger den högsta tillåtna.

•  Har filerna skrivs ut och göra nödvändiga antalet kopior.

Tips och varningar


  • Plotter utskrifter är ganska långsam och är gjorda med pennor på genomskinligt papper. Typiskt ritas ritningen sedan köra igenom konventionella ritnings maskiner att göra önskat antal kopior.
  • Avbildning med stora format bläckstråleskrivare är snabbare. Bilder kan skrivas ut på genomskinligt papper som sedan körs genom ritnings maskiner, men det är i allmänhet lika snabbt och billigt att göra den nödvändiga antalet kopior med hjälp av stora format skrivare själv.

Comments

Relaterade artiklar