Moln "Effekter på ljusintensitet

Moln "Effekter på ljusintensitet

Vanligtvis solljus kan ses som passerar genom molnen högre nivå som finns i den översta nivån i troposfären. Men mängden ljus som kan få igenom beror på hur tjock och tät den högre nivån molnen är. Dessa moln varierar i tjocklek och form och verkar lysande vitt på grund av de iskristaller som bildas när man får så hög. Det finns tre typer av högre nivå moln: cirrocumulus, cirrostratus och cirrus.

Cloud Tjocklek

Cirrostratus moln är vanligare än cirrusmoln, men de gör aktie funktioner. En cirrostratus moln saknar kontrast och är mycket vitt, som en cirrusmoln. Solljus kan tränga både cirrostratus och cirrusmoln om molnet inte är för tjock.

När man tittar på cirrostratus och cirrusmoln, kan du i allmänhet se solljuset genom dessa moln, som bildas av tunna skikt, men intensiteten i solen är beroende av hur tjock molnen är. När dessa moln är som tjockast, kan en del ljus fortfarande ses.

Lägre nivå Moln

Det finns tre typer av lägre nivå moln: stratocumulus, cumulus och stratus. Dessa moln är i de lägre skikten av atmosfären. Eftersom de är belägna lägre, de reflekterar mindre ljus. När ett moln gör reflekterar ljus det ser ut som det har mer kontrast och är ljusare än ett moln som inte reflekterar direkt solljus.

Edge of Cloud Effect

Ironiskt nog kan vissa molntäcke faktiskt stärker UV-ljus. När detta framkommer det kallas "kant molnet effekt." För att detta skall inträffa måste det finnas en tät massa cumulus moln. När dessa moln färdas genom solstrålar, de reflekterar ljus och även öka intensiteten av ljuset, konstaterar Solarhomenews.com.

Ökning av Solar Intensitet

Moln är mindre tät på kanterna, men det är där det mesta av fukten hålls, vilket är vad speglar och ökar mängden solljus. Mängden ljusstrålar ökar momentant som cumulusmoln passerar över. Tekniskt, "kant moln" är ökningen av sol intensitet som är resultatet av reflekterade irradians från närliggande moln.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com