Hur man använder en Oxygen skärbrännare

Hur man använder en Oxygen skärbrännare

Syre och acetylen skärbrännare är användbara delar av utrustning när du arbetar med metall eller demontering stor utrustning. I huvudsak är en brandfarlig gas (acetylen) blandas med syre och lyser med en gnista. Blandningen justeras sedan så att lågan är tillräckligt varm för att omedelbart smälta metallen. Således, för att "klippa" metallen, är det upphettas till smältning och blåses sedan ur vägen genom gasblandningen genomblåsning. Med hjälp av en skärbrännare är enkelt, men försiktighetsåtgärder måste vidtas för att göra det ordentligt.

Instruktioner

•  Börja med att ansluta skärbrännaren till slangarna som kommer från var och en av gasflaskor. Var mycket noga med att ansluta Acetylen slang till munstycket märkt "Gas" och Oxygen till munstycket märkt "O2."

•  Vänd flaskan munstycken hela vägen öppen för både acetylen och syrgas. Sakta knäcka öppna facklan munstycken, som ger mer acetylen än syre i början. Håll sparker några inches framför munstycket och pressa handtagen snabbt för att orsaka en gnista.

•  Spark tills du får acetylen tänd och sedan börja långsamt justera syret tills du får en mycket varm blå låga som visas skarpt och kort. Att skära metall med denna flamma, vifta lågan spetsen (den del precis ovanför den blå flamman) över det område som du vill klippa. Metallen blir orange och sedan vita, och kommer så småningom att blåsas ur vägen.

Tips och varningar


  • Börja använda hälften så mycket syre som du använder acetylen och sedan gradvis öka syret för att få den blå flamman du söker.
  • Var mycket försiktig när du använder skärbrännare runt brandfarliga vätskor eller gaser såsom gastankar och färger (i bil butiker).

© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com