Hur man målar IKEA Laminat Bokhyllor

IKEA är ett företag känt för tillverkning och försäljning av möbler i skandinavisk stil med enkla, rena profiler. Många av dessa bitar är gjorda av billig spånskiva med ett laminatfasad antingen i en solid färg eller med ett mönster för att likna trä. Om du hittar en bokhylla som är perfekt storlek och stil men lämnar dig estetiskt kallt, finns det ingen anledning att fortsätta söka. Med några speciella förberedelser, kan du måla ditt IKEA laminat bokhylla för att ändra sitt utseende.

Instruktioner

•  Ta möbeln isär så mycket du kan. Placera hårdvara och alla små objekt som skruvar eller spikar i en plast zip-top väska, så att de inte går vilse. Placera laminatstycken på en plan yta täckt av en trasa.

•  Grov upp laminatytan så att primern och måla fastnar. Använd fint slippapper för att scuff ytorna lika överallt. Gnid varje stycke med en please trasa, en speciell duk tänkt att ta på och ta bort små partiklar, för att rensa bort slipdammet.

•  Applicera ett lager av laminat primer jämnt över varje bit. Applicera inte primer för tjockt, men täcker alla de områden. Låt primern torka i två timmar.

•  Rulla ett lager av latex vattenbaserad färg på varje laminatytan. Vänta en timme och applicera ett andra lager färg med antingen rullen, för en jämnare yta, eller en pensel för att ge laminatet ett utseende mer som äkta trä. Tillåt 24 till 48 timmar för laminatet torka ordentligt och sedan lägga tillbaka varan tillsammans.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com