Hur inte fastna vid svetsning

Hur inte fastna vid svetsning

Svetsning, oavsett om du använder en ACETYLEN ficklampa eller en svetsutrustning, kräver precis rätt balans på villkor att arbeta effektivt. Ett av problemen nya svetsare ofta möter är att få "fast" - när elektroden, även kallad stav eller käpp, i huvudsak svetsar sig till metallen istället för att binda samman de två delarna. Förhindra detta kräver lite trial and error, men det finns åtgärder du kan vidta för att minimera den.

Instruktioner

•  Kontrollera elektrodens beläggning. Troligtvis beläggningen är flödet, som hindrar att det elektron fastnar lätt. Om beläggningen har avklingat eller om stången är obestruket, byta till en stång med en jämn beläggning av flux.

•  Ställ in svetsapparaten till rätt nivå. Nivån beror på tjockleken av metallen, diametern av elektroden och, i fallet med brännaren svetsning, diametern av spetsen. Generellt för metall tunnare än 1/16 tum, ställa PSI på syre och acetylen tankar på 3 PSI; om tjockare, vid 4 PSI. För bågsvetsning, kommer svetsström för 1/16-tums tjock metall vara cirka 11.000 ampere. Använd guiden i din handbok för exakta inställningar.

•  Flytta elektroden långsamt i riktning sömmen som du svetsa. Tryck inte och inte sluta; annars kommer elektroden överhettas och fastnar på metallen. För fackla svetsning, alltid komma ihåg att dra elektroden bort från metallen så snart facklan dras bort.

Tips och varningar


  • Bär alltid lämplig skyddsutrustning vid svetsning, inklusive ansiktsmask, overaller och tunga handskar.

© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com