Komponenter i ett Wet-Pipe Fire Sprinkler System

Komponenter i ett Wet-Pipe Fire Sprinkler System

De två vanligaste typerna av byggnadsbrand sprinklersystem är våta-pipe och torr-pipe. Wet-rörsystem har alltid vatten i rören till sprinklerhuvuden, medan vattnet rinner bara in torr rörsystem när det brinner. Wet-rörs sprinklersystem har få komponenter och bör inte installeras där de kan frysa.

Riktlinjer

National Fire Protection Association publicerar NFPA 13, "Standard för installation av sprinklersystem." Denna publikation berättar hur man designar sprinklersystem för byggnader och detaljer de komponenter som är acceptabelt att i systemen. Till exempel är bara nya sprinklers tillåtet, och rör, antingen järn eller koppar, måste uppfylla specifika American National Standards Institute (ANSI) och American Society for Testing and Materials (ASTM) standarder.

Sprinkler

Sprinkler för bostäder system finns i sex färger som ger olika alternativ för montering dem. Varje stil finns med ½- eller 3/4-tums gängor för att fästa dem till vattenledningar. Vissa stilar, kallas dold, montera jäms med den färdiga taket vilket innebär att endast en liten U-formade kopparstycke utsatt, medan andra helt skjuter in i boytan. En tredje stilen heter flush är ganska diskret med endast en liten vit kupol syns när den är installerad. Takmonterade sprinkler kallas hängen. Horisontella väggsprinkler montera på väggen nära taket och har avvisare som sprider sprayen ut och ner. Sprinkler kommer med olika K-faktorer som bidrar till att matcha dem till olika platser i ett rum, och olika platser i en byggnad, så de kommer att släppa ut tillräckligt med vatten vid tillräckligt tryck för att släcka en eldsvåda.

Pipa

Bostäder sprinklersystem röret är typiskt stål, mässing eller koppar, men CPVC används också. Stålrör som används för sprinklersystem blir schema 10 eller schema 40, mässing och CPVC blir schema 40, och koppar är vanligtvis typ M, men Typer K och L används också. Ingenjörer anser egenskaperna för varje typ av rör och hur varje degraderar från värme, korroderar och svarar att missbruka när de väljer röret för sprinklersystem. Andra faktorer inkluderar metoder för att sammanfoga rör, kostnad, hydrauliska beräkningar och underhåll.

Beslag

De kopplingar ansluter en sektion av röret till en annan och tillåta röret att vända hörn utan att behöva böjas. De levererar även anslutningspunkter för sprinkler. Beslagen måste matcha den typ av rör och rörgängorna måste matcha monteringstrådar. En typ av montering är en tee som ger en grenledning från en huvudlinje. Armbågarna sväng röret vid hörnen och kopplingar fästa rörlängder tillsammans. Ett passande kallas en backventil stoppar vattnet i sprinklersystemet från att strömma bakåt om trycket sjunker.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com