Storlek på Rails och Stiles i en Shaker Cabinet

Storlek på Rails och Stiles i en Shaker Cabinet

Shaker skåp design är en återgång till en enklare tid. Det har funnits i många år, och fortsätter att vara attraktiva och funktionella. Du kan måla eller bets shaker stil och använda vanliga hårdvara precis som alla andra typer av skåp. Du kan bygga den här typen av design i en egen butik med hjälp av beprövade mätningar för stättor och rails.

Definition

Shaker skåp, ibland kallat en infälld-panel design, består av trä ram runt en platt. Shaker skåp och dörrar också kan ha jämnt fördelade vertikala linjer dragna eller skuren i ansiktet på panelen. Shaker designen åberopar ett land känner till ett kök, men kan hittas i high-end hem samt blyg ranch-stil bostäder - eller var som helst ett prisvärt alternativ till upphöjda-panel skåp används. Shaker skåp är överkomliga eftersom panelerna är typiskt lätta plywood istället för massivt trä. Sidostyckena och skenor som bildar ramen nästan alltid är lövträd. Den plywood och lövträ typiskt är samma art.

Struktur

Den grundläggande strukturen för shaker skåp är inte annorlunda än någon annan skåp med lövved face ramar, vilket nästan alltid är 4/3 tum tjock. Typiska vertikala stättor för ansikte ramar är alla 3 inches bred. Typiska horisontella skenor är 1/4-tums wide längst ner i ansiktet ramen, med 2-tums-breda skenor mellan lådor och dörröppningar. Den övre horisontella skenan är nästan alltid tre inches bred. Shaker designen inte kommer i spel på strukturella ansiktsramar, som en stor del av ramen är täckt av dörrar och låda ansikten. Den shaker designen emuleras av ramar runt skåpet gavlar och dörrar.

Stiles

Stiles är de vertikala bitar av ramen på båda sidor av shaker ändpaneler och dörrar. Det finns ingen given regel för bredd eller längd på stättor, men det finns branschstandarder som skall iakttas för balans och effektivitet. Typisk bredd för shaker stättor på paneler, dörrar och lådfronter är vanligtvis 2 1/4 inches. Detta är samma bredd som används på standard dörr och fönster hölje, samt vanliga bottenplatta. Det är acceptabelt att använda nästan alla bredden över 1 1/2 inches för stättor, men tunnare stättor motverka syftet med shaker design och kan göra dörren eller gavel nästan för lätt. Shaker stile Längden bestäms av längden av dörren eller lådan främre öppning, och utanför höljets storlek ändpanelen.

Rails

Rails är de horisontella bitar av shaker ramen. De bör alltid vara minst samma bredd som sidostyckena, men vissa möbelsnickare lägga 1/2 till 1 tum till bredden av estetiska skäl. Järnvägsbredden är en fråga om personlig preferens. För att göra dörrarna eller gavlar verkar mer omfattande, gör rälsen 1 tum bredare än sidostyckena. Vissa shaker dörrar och ändpaneler har en krökt topp, kan denna typ av järnväg göras upp till två eller tre inches bredare än stättan, om så önskas, för att tillåta stättan skäras i en lutande kurva från sida till sida. Den böjda skenan vanligtvis bara läggas på toppen av dörren eller gavel, men det kan också läggas till botten om så önskas.

Tjocklek

Shaker skenor och stättor nästan alltid är 3/4 tum tjock. För att göra enkla shaker paneler eller dörrar, bygga en ram med hjälp av 3/4-by-2 1/4-tums-omfattande stättor och rails. Du kan använda korrugerade naglar att bygga ram, hylsor eller tå-spik skruvar. Mät och kapa en kvart-tums plywood panel i samma storlek som ramen. Pin-spik plywood på baksidan av ramen med hjälp lim och klämmor. När limmet är torrt, sand kanterna släta. Vissa möbelsnickare klippa en dado eller kanal på insidan kanterna av stättor och rails innan montering dörren och sätt in panelen i dado. Detta tillvägagångssätt är mer tidskrävande, men ger en dörr som är något mer exklusiva.
Ett annat alternativ är att överlagra 1/4 tum tjock stättor och skenor på en 3/4-tums panel för att bilda ramen. Detta förfarande kan göras över existerande platta-typ dörrar eller gavlar, men erbjuder inte djupet av den traditionella 3/4 tum tjock ram.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com