Jag Ersatt en lampa i ugnen och nu ugnen fungerar inte

När en lampa inuti en ugn brinner ut, kan du vanligtvis byta lampan på egen hand. Om du byter en glödlampa i en ugn och ugnen slutar arbeta, kan det bero på ett antal saker som inträffade under byte av lampan.

Avstängning av el

Innan du byter en glödlampa i ugnen, ska du alltid stänga av strömmen till ugnen. Du kan göra detta genom att dra eluttaget eller genom att stänga av strömmen till köket genom att vända breaker i din homeâ € ™ s breaker rutan. Även om du ibland kan ändra en ugnslampa medan strömmen är på utan incidenter, finns det en möjlighet att lampan kommer kortsluta kretsen, vilket kan orsaka ljusuttaget, eller hela ugnen, för att sluta arbeta.

Kontrollera Breaker

Om du bytte en glödlampa i en ugn medan ugnen fortfarande inkopplad och ugnen slutar fungera, bör du först kontrollera breaker rutan. När du byter en glödlampa i en ugn som fortfarande har makten, kan det orsaka en elektrisk våg, vilket kan vända breaker. Eftersom en ugn har ofta sin egen brytare i rutan breaker, är det möjligt att brytaren har vänt, även om elen i köket kvar på.

Ändra Fuse

Om ditt hem har en säkringsbox i stället för en brytare låda, ugnen har nästan definitivt en egen säkring. Till skillnad från en brytare, som helt enkelt kan slås på igen för att starta om el till ugnen, ska en trasig säkring bytas. Som i en brytare låda, är säkringen som går till ugnen allmänhet märkta. Du kan berätta om ugnen säkringen i säkringsskåpet har blåst genom att titta på färgen på säkringen. En bra säkring ser genomskinlig, medan en trasig säkring har en mörk nyans.

Övriga frågor

Det är möjligt att det är en slump att ugnen slutar fungera efter att du byter glödlampa; ugnen kan ha något annat problem. Värmeelementen i en ugn kan bränna ut, vilket förhindrar att ugnen från uppvärmning. Om kaminen tänds men ugnen doesnâ € ™ t, är en trasig värmeelement ett troligt skyldige. Om du har en självrengörande ugn, kan detta orsaka en rad frågor. Ugnen wonâ € ™ t slår på medan rengöring pågår, och ugnen kan fastna i rengöringsläge. Om det händer, kommer en tekniker måste reparera ugnen.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com