Delar av en propan Torch Flame

En propanbrännare flamma, som brukar kallas en propanbrännare och en allestädes närvarande verktyg i en genomsnittlig metallbearbetning butik, är en av de mest praktiska typer av facklor. Även om dess flamma registrerar en temperatur omkring 1000 grader kallare än i en ACETYLEN ficklampa, tjänar det väl för låg temperatur svetsning, metall lödning och lödning. Det är också det bästa sättet för smycken arbets- och ett antal andra praktiska uppgifter, såsom asfalt mjukgörande, avisning, färgborttagning och även ogräsrensning. Endast ett fåtal väsentliga delar komponera en grundläggande gasolbrännare.

Cylinder och ansluta slang

Säkerhets praxis kräver fackla att lösgöras från den flytande propån (LP) cylindern när den inte används. Anslutningsslangar används för LP och andra bränslegastankar har vänstergängor för att undvika att de förvirrande med syre tank kontakter. Även slangar för propan och andra LP gasformiga bränslen är färgkodade som orange. Fästa slangen till cylindern kräver inslag de hangängor med cirka 3 inches av gängtejp, följt av åtdragning med en skiftnyckel för att minimera risken för bränsleläckage. Slangen ansluts sedan cylindern till de styva rördelar av resten av facklan med en veckad slangklämma.

Flöde och tryckregulator

Flöde och tryckregulatorer i facklan kontroll gasutsläpp till brännaren. Regulatorn, även känd som en "handhjul," skärper typiskt i medurs riktning. Före tända gasolbrännare, måste operatören vrida ratten moturs för en långsam frisättning av gas. Ratten även används för inledande flamma justeringar. Vissa propan facklor använder tvåstegs flödes- och tryckregulatorer. Det första steget är ansvarig för att frigöra en konstant, stabil tillförsel av bränsle, medan det andra steget används för justeringar.

Lever och Tänd

När operatören utlöser tändningen börjar propan lågan brinnande på allvar. Den vanligaste typen av tändning för propan facklor är tryckknappen piezotändare, även känd som en "elektronisk tändning." Den lyser lågan med en elektrisk gnista produceras från att träffa en PZT eller kvartskristall. Hävarmen, å andra sidan, tjänar som ett mer praktiskt sätt att kontrollera brännarens låga utan att justera gasflödet. Komprimering hävarmen intensifierar lågan, medan släppa den sänker flamman ner till sitt ursprungliga intensitet.

Brännare

Alla propan facklor kräver en brännare, platsen för den verkliga lågan. En lågintensiv gasolbrännare lågan är blå med en liten gul spets. Varje instabilitet i detta flamma, såsom sputtring eller popping, kräver en justering av flödet och tryckregulator. En propan / luft fackla flamma brinner vid ca 3623 F. Vid blandning med syre, kan lågan få så varmt som 5252 F, som är en idealisk temperatur för att arbeta med guld och andra vanliga smycken metaller.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com