Typer av Pipe Thread Beslag

Typer av Pipe Thread Beslag

Pipe är gängad för enkel montering installation för olika tillämpningar. Med de flesta rörinstallationer kopplingar är nödvändiga för att helt enkelt gå till rörsektioner tillsammans för en längre rörlängd. Pipe kommer inte färdiga med en manlig ände och kvinnliga änden för kontinuerliga längder. Pipe man gängad (gängor på ytterväggen) för att fästa till en kvinnlig gängad (gängor på innerväggen) montering. Beslag kan användas för att fästa rörsektioner, skapa vinklar i rörledningen, såsom en korsande tidpunkt för tre eller flera rörledningar och för att minska rörledningen från en diameter till en annan.

Rakt

Raka kopplingar säkra två rörlängder tillsammans. Som med alla kopplingar, har rak koppling en större diameter än röret. Pipe mäts genom den inre diametern och kommer att ha olika väggtjocklekar beroende på tryckklass (ju högre trycket är, desto tjockare väggen). Eftersom beslaget är gängan på runt röret, matchar den inre diametern utvändig rördiameter.

Beslag har också ett högre tryck rating än röret. Beslaget kan vara den svaga punkten i rörledningen och är tillverkad till högre betyg för att säkerställa en mycket låg sannolikhet för misslyckande.

Den rak koppling är gängad vid båda ändarna. Beslaget är gängad på röret och sedan nästa sektion av röret är gängad för att beslaget. Denna sekvens håller montering rör sig längs i motsats till oavsiktligt gäng en anslutning när du kopplar den tidigare gänganslutning i raden.

Vinklat

Standard vinklade rördelar är i steg 22,5 grader (22,5, 45, 67,5, 90). Två vinklade kopplingar kan också anslutas för att skapa en vinkel. Detta görs i ansökan där en pipeline behöver en bredare radie sväng än en vanlig montering. Två 22,5-graders koppling kommer att ha en bredare radie än en 45-graders koppling. Vinklade beslag är tillverkade med samma toleranser på rak koppling och installeras i samma sekvens.

En skillnad med en vinklad montering av kursen threading kan kräva fler avslut än en rak koppling. Om ledningen är nära väggen eller något annat hinder, kommer varje varv av trådarna kräver utrymme lika med rördelar bredd. I vissa installationer kan det vara nödvändigt att installera passande "bakåt" genom att sätta i fästet på röret sedan ansluta röret till föregående montering. Korta spel kan göra att installera en vinklad montering väldigt frustrerande.

KNUTPUNKT

En tidpunkt montering sammanför två eller flera rörledningar med en vinkel mot varandra. "T" tidpunkter ta in en rad, kors eller "+" ögonblick låta två rader flöda igenom medan vinklade och sammansatta tidpunkter ta tre eller fyra rader till samma punkt på gång processen.

Installera tidpunkter kräver samma sekvens som andra beslag med att fästa skede till den befintliga linjen och ta den andra, tredje eller fjärde raden till anslutningen. Också, som med gängade vinkelbeslag bör det finnas tillräckligt installation clearance.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com