Vad är rätt Blinkar för en cement tegeltak?

Vad är rätt Blinkar för en cement tegeltak?

Cement är en osannolik material att använda i kakel. Materialet är tät och därför extremt tunga, och kakel är nästan undantagslöst används över substrat som bara stöds av trä ramstrukturer med en relativt tunn trall tillämpas. Cement kakel tillverkas dock i en enorm variation av stilar och färger, och det finns riktlinjer för korrekt blinkande på cement tegeltak.

Cement Kakel

Cementblandningen som används i kakel är densamma som den som används i något annat program. Portlandcement blandas med sand och vatten - och ibland aska - sedan färgämnen eller avslutande element läggs till. För plattor, är cementen injiceras sedan i en form och får härda. Cement kakel är oftast billigare än leran sorten, och en av dess främsta användningsområden är att efterlikna mycket dyrare skiffer.

Klinker Variationer

Cement kakel kan vara helt enkelt att - vanligt cement - eller de kan vara glaserade eller på annat dykt upp. De finns i en gränslös mängd stilar och profiler, som var och en kan produceras med ett antal varianter för olika ändamål: Absorbenterna som fyller i de breda ytorna på ett tak kallas fält plattor; nock kakel frysa ut topparna på lutande tak. Terminal plattor används vid kanterna av tak, och höft kakel monteras där down-sluttande vinklar delta. Alla kan vara antingen förregling eller platt.

Blinkande Defined

Blinkande beskriver både processen och det material som används för att täta kanterna på ett tak mot fukt intrång. Blinkande installeras längs perimetrar, runt genomföringar - rökgångar, mark stackar, takfönster och andra förbindningsdon som kräver ett hål i ytan av taket - i dalarna och vid toppen och botten av vissa vertikala ytor.

Blinkande Urval

Det finns ingen universell blinkande på cement kakel. Perimeter kant är gjord av metall, men skiljer sig i stil och hållbarhet, enligt de mest extrema klimatförhållanden förväntade. Runt penetreringar den blinkande förlängs upp-backen nedanför den första raden av plattor och återigen är oftast gjorda av någon typ av metall som är formad eller böjd specifikationerna. Dalar och vertikaler är tillverkade av plåt. Plåten viks upp runt en trä trim, en så kallad "spikpistol" varefter hela enheten är skyddad av en speciell täck kakel. Metal blinkande bör vara minst 26-gauge och korrosionsbeständiga. Om bly används runt genomföringar, måste det vara en minst 2-1 / 2 pounds per kvadratfot. Plåt används i dalarna måste överlappa droppkant med minst 1 tum. Blinkar vid väggfästen måste ha en metall kjol som sträcker sig under kakel att bära vatten tillbaka på fältet kakel; den vertikala flänsen måste vara minst 5 inches och bottenflänsen minst 6 inches.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com