Skillnader i keramik porslin Kakel

Skillnader i keramik porslin Kakel

Keramiska plattor inkluderar porslin och icke-porslin. Skillnaderna komma ner till kakel produktion och fastigheter. Båda är bra material. Det kokar verkligen ner till den avsedda tillämpningen. Porslin ger bättre hållbarhet och täthet, vilket gör det mer perfekt för olika inom- och utomhusapplikationer, och följaktligen är dyrare. Dock är den ökade tätheten en nackdel när det gäller att göra ett omfattande designarbete som kräver en hel del precisionsskärning. Beroende på installationsplatsen, är icke-porslin mer lämpade för den här typen av program.

Klasser av keramiska

Icke-porslin är den första rutan på den keramiska plattor familjen. Tillverkningsmaterial består av olika leror och naturliga material som bildas och ugnen eldas vid höga temperaturer. Porslin kakel produktionen liknar icke-porslin, förutom att finare porslin leror används och ugnen bränns vid betydligt högre temperaturer än icke-porslin. Denna process förbättrar porslin hållbarhet och täthet genom att minska kakel porositet och minimera fukt och fläck absorption.

Glaze Vs. Oglaserade

Glaserade och oglaserade keramiska plattor ger en mängd fördelar. Glaze tillför färg och designelement. Mikroskopiska porer är förseglade, förbättra fläckbeständighet och gör rengöringen lättare. Dock är kakel halare och rekommenderas inte för installation om letar minimera halka. Oglaserad porslin är homogent färgad, vilket gör repor eller marker mindre synliga. Men i processen att lägga glasyr, inte porslin förlorar ibland sin färgmättnad. Oglaserade icke-porslin kakel liknar terrakotta. Tyvärr, eftersom icke-porslin är inte enhetligt färgad från topp till botten, repor och marker är mer uppenbar.

Betyg

The Porcelain Enamel Institute (PEI) ger slitstyrka och beständighet betyg för kakel tillverkar, nationellt och globalt. Keramiska plattor ges en PEI rating för sin hållbarhet och rekommenderade användning av program i väntan på sin utfärdade betyg. Rekommenderade program varierar från ingen mul trafik med PEI one-rankade kakel till PEI fem-rankade kakel, som är den mest hållbara kakel rating ges för tunga bostäder, kommersiella eller institutionella tillämpningar. Var noga med att kontrollera PEI betyg innan den slutliga kakel val.

Vatten Absorption

En stor skillnad mellan porslin och icke-porslin har att göra med vatten uppsugningsförmåga. Eftersom porslins görs med raffinerade porslin leror och sköt vid högre ugnen temperaturer, dessa plattor är mindre än 0,5 procent vattenabsorberande. Icke-porslin plattor, dock är inte mindre än 0,5 procent vattenabsorberande. I installationsplatser med fukt eller frys-tö frågor, är icke-porslin mindre än lämplig eftersom nivån av vatten absorberas gör dessa plattor mer benägna att skada. Men vissa tillverkare gör producera icke-porslin plattor med porslin liknande egenskaper.

Installation och underhåll

Installera keramiska är tidskrävande, men är ganska lätt. Bäst av allt, det verktyg, injekteringsbruk och lim behövs är plånboksvänlig. Icke-porslin är fortfarande billigare, även om porslins priserna har stadigt gått ner under åren. I avseende på underhåll, om kakel är installerade, tätningsmedel krävs inte eftersom glasyren själv fungerar som en fläckblockerings. Oglaserade kakel, men kommer att vara mer mottagliga för fläckar och bör tätas årligen för att förhindra fläckar från att i kakel.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com