Hur man gör Portland Cement Murbruk

Hur man gör Portland Cement Murbruk

Murbruk är cementliknande material som används för att binda tegelstenar, stenar och annat murverk. Mest murbruk är en kombination av Portland-cement, släckt kalk, sand och vatten. De fyra huvudtyper av murbruk identifieras med bokstäverna M, N, O och S. Alla har en annan del av de fyra ingredienserna, skapa murbruk olika styrkor. Det finns även special bruk för specifika material, såsom glasblock, och för användning på speciella projekt, såsom historiska restaureringar. Använda murbruk mix, vilket är en färdigblandad blandning av Portland cement och kalk, sparar tid och ser till att proportionerna av de huvudsakliga ingredienserna är korrekta.

Instruktioner

•  Välj typ av murbruk mix du behöver för ditt projekt. Läs påsen för instruktioner om att blanda rätt proportioner av sand, murbruk mix och vatten.

•  Häll mängden torrbruk mix du behöver i en blandningspanna eller skottkärra. Om du blandar mindre än en full påse, kommer de riktningar ger proportionerna du kan mäta med hjälp av en konsekvent spade full av varje torra ingrediens för att få den rätta förhållandet. Om du använder hela påsen, kommer instruktionerna berätta hur mycket sand och vatten som behövs per påse.

•  Tillsätt en lämplig mängd sand till den torra murbruk mix och blanda ordentligt med en murad hacka. Använd en hackrörelse för att dra små portioner av blandningen först i en riktning och sedan den andra.

•  Dra murbruk och sand blandning till ena änden av pannan, och lägga till en pool av vatten i den andra änden. Med samma hack rörelse, gradvis kombinera den torra blandningen och vattnet, lägga till mer vatten om det behövs, tills blandningen är helt fuktade. Texturen av mixen bör långsamt blir smidig och pirog, liknar jordnötssmör. Om det är för tunn, tillsätt mer murbruk mix och sand. Om den är för tjock, tillsätt vatten.

Tips och varningar


  • Placera blandnings pannan på en plan yta på marken där någon över spill inte skadar gräsmatta, uteplats, däck eller landskapsarkitektur.
  • En trädgård hoe kommer att fungera om en murad hoe är inte tillgänglig.
  • Murbruk måste användas kort efter blandning. Återfuktning murbruk som har torkat ut försvagar dess styrka.
  • Skydda hud och ögon från direkt kontakt med murbruk mix.

© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com