Anvisningar för murning

Anvisningar för murning

Taj Mahal, den egyptiska pyramiderna och den romerska Colosseum är alla murverk som har utstått i århundraden. Betong och stenar är en grundläggande byggnadsmaterial för antika och nutida konstruktion; de är vackra, mångsidiga och resistenta mot brand och ljudöverföring. Murning kräver viss skicklighet, så börja med små projekt för att bekanta dig med etablerade tekniker, och alltid konsultera en byggnadsinspektör och följ den lokala byggnadsordningen för konstruktionskrav i ditt område. Görs på rätt sätt, kommer dina murade projekt avnjutas under lång tid.

Instruktioner


Betong

•  Planera ditt projekt, med hänsyn till materialval, storlek och omfattning, läge, sluttningar, dränering, armering och utseende. Undvik konstruktionsfel genom att rita detaljerade planer med hjälp av en linjal och rutat papper. Konsultera en byggnadsinspektör för att följa lokala kod och inspektionskrav, och ring ditt elbolag för att markera nedgrävda ledningar innan gräva. Kartlägg ditt projekt webbplats med rep eller slang, och plywood distanser, för att bedöma dina planer innan de bestämmer sig för att en idé.

•  Gräv en test hålet innan grävning för en fot eller en stiftelse för att bestämma svårighetsgrad gräva och utvärdera tillståndet i marken. Efter schaktning till rätt djup, bredd och längd, häll en grusförstärkningslager i de utgrävda området för att hjälpa till med dränering. Pound fundamentplattan med ett manipulerings att komprimera den, vanligen ca 1 tum.

•  Följ en isoleringskortet till platsen för någon struktur med betong hälls i direkt anslutning till den. En 1/2 tums isolering ombord fäst på sidan av en struktur vägg kommer att hålla betongen från bindning till strukturen och tillåta både struktur och platta att röra sig oberoende.

Tegel och block

•  Bestäm på färg och stil på din tegel eller block. Stilar varierar beroende på region, så sätta sig på en färg och stil som kompletterar befintliga strukturer och landskap. Designa ditt projekt för att minimera skär tegel eller block; skärning kan lägga mycket tid och ansträngning för att byggprocessen.

•  Testa mönstret för din layout innan byggandet inleds. Bricks skärs för att möjliggöra för en 3/8-tums murbruk gemensamt. Således är en 9-tums tegel faktiskt 8 5/8 inches till svars för detta gemensamma utrymme. Layout din tegel mönster med hjälp av 3/8 tums trä distanser mellan varje enhet för att säkerställa dina projektdimensioner kommer att fungera.

•  Häll en armerad betongplatta för en fristående tegel eller blockstruktur som är mindre än 2 meter hög. Se till din platta är minst 8 inches tjock, jäms med marken och dubbla bredden av väggen. Om din struktur är mer än 2 meter hög, är en mycket djupare frost villkor krävs som sträcker 8 till 12 inches under dina områdets frostlinjen. Rådgör alltid med en byggnadsinspektör och lokal kod för ytterligare krav.

Stuckatur och Sten Veneer

•  Bestäm vilken typ av stuck eller sten faner du letar efter. Sten faner finns i två typer: natursten som har skurits i tunna bitar att avsluta väggar och skorstenar och betong som har tonade och gjutna att se ut som natursten. Blanda prov partier av stuck att fastställa den exakta färg, konsistens och konsistens stuck du vill. Applicera provsatser till ett överblivet trä och låt dem torka i en timme för att mäta sitt färdiga utseende. Spela proportionerna av varje blandning så att du kan återskapa den slutliga satsen.

•  Applicera stuckatur direkt på murade ytor eller, när de ansöker till trä eller andra material, över en bas att bygga papper och metall ribba. Tryck på två lager stuckatur över murverk, en 3/8 tum tjock baslack och en 1/4 tum tjock täckfärg. Applicera tre lager över bygga papper, en 1/2 tums-tjock scratch päls, en 3/8 tum tjock bas eller "brun" päls, och en 1/8 tums täckfärg.

•  Utför sten faner eller puts projekt i milt väder, mellan 50 till 80 grader Fahrenheit, och inte i direkt solljus. Lägg ut dina stenar på en plan, torr yta för att testa din mönstret innan mortaring dem på väggen. Börja vidhäftning stenar till hörnen av ditt projektområdet, sedan sidorna. Fyll i mitten sist.

Natursten Kakel

•  Välj stil med sten kakel du vill använda. Alternativen omfattar skiffer eller slät natursten, stenbrott kakel, porslin eller keramiska plattor, eller terrakotta kakel. Bedöm basen av din projektområdet noga, se till att inga större sprickor, chips eller dåligt försämrats betong kommer att hämma smidig kakel ansökan. Häll en konkret överlack, vid behov, på en befintlig platta eller bygga en ny platta för att säkerställa en smidig, nivå kakel bas.

•  Kontrollera att en kontroll gemensamt existerar var 5 till 6 meter i betongplatta. Om inte, skapa dem. Kontroll lederna tillåter oundvikliga sprickbildning utan att försvaga betongen eller väsentligen påverka dess utseende. Kakelfog bör radas upp direkt ovanför betongplattan kontroll lederna.

•  Bestäm var din första kakel exakt. Positionen för den första plattan kommer att avgöra layout av alla kvarvarande bitarna. Konstruera alltid en provlayout mönster innan du applicerar murbruk. Använd distanser för att separera kakel och sprida murbruk till en konsekvent djup med ett hack-kant spackel på en-45 graders vinkel.

Tips och varningar


  • Murverk arbete kan vara en möjlig gör-det-själv-projekt, men kräver skicklighet. Börja smått och bygg din nivå med varje projekt.
  • Byggnormer och inspektioner finns där för att garantera säkerheten för alla som möter ditt arbete under de många år det kan uthärda. Uppfylla dessa krav flitigt.

© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com