Hur man installerar Top Rack av en GE diskmaskin

Hur man installerar Top Rack av en GE diskmaskin

Många diskmaskiner märken och modeller har "gavlar" som hindrar den översta rack rullar av banan. General Electric, dock använder tre olika typer av gavlar över dess nästan 100 diskmaskinsmodeller. Om du har svårt att sätta tillbaka den översta rack efter att du bort om för underhåll eller utbyte, kan besväret att göra med dessa enkla låsmekanismer. Men för att säkerställa att du får en fullständig förklaring om hur man installerar den översta rack, anser närmar sig uppgiften som om du tar bort det för första gången.

Ta End Caps

Plast tub diskmaskinsmodeller använder två typer av gavlar. Den första typen kräver att du skjuter en fjärdedel i mitten av dessa gavlar, som också är av plast, för att låsa upp mekanismen och dra locket utanför banan. Den andra typen kräver en skruvmejsel för att koppla ur plast låsmekanismen. Baljor rostfritt stål har ändkåpor med upplåsningsmekanismen inbyggd utan behov av extra verktyg. Dra ut över rack och lagra gavlar på ett säkert ställe. Var noga med att inte bryta den känsliga plast.

Infoga Top Rack

Installera den översta rack efter avlägsnande gavlarna bör vara mycket enklare. Men anser att den översta rack spänner nästan hela bredden av GE: s 18-tum till 24-tums diskmaskiner - men det är bara stöds av fyra små rullar eller hjul. Det innebär att du måste se till att varje rulle är ordentligt skjuts på plats. Ouppmärksamhet till detta steg skulle kunna tänja spåret, eller dina ömtåliga rätter kan falla och bryta in på lägre rack på grund av bristande stöd. För försiktigt de två framhjulen på banan följt av bakhjulen tills den är helt inne i diskmaskinen. Knäböj att titta under den översta rack och se till att alla fyra hjulen är på rätt väg.

Byt End Caps

Om du riktigt sätta alla fyra rullar på rätt spår, är den översta rack säkert på plats från en vertikal perspektiv. Men ändå måste du byta ändlocken att se den övre korgen inte rulla av banan när du lastar och lossar rätter för rengöring - horisontellt. Beroende på vilken typ av slutlock i din GE diskmaskin, måste du nypa, klämma och / eller manövrera locket på plats igen. Konsultera bruksanvisningen för just din apparatens modellnummer för mer instruktioner.

Rack Bindande Issues

Som en bästa praxis för att säkerställa att den övre korgen enkelt kan glida in och ut ur diskmaskinen, bör du drar och tryck stället från centrum. Om du drar eller stopp i stället från en sida endast, då det kan lida vad GE termerna "övre rack bindning." Spåren på vardera sidan är som en slide-i-ett-bild och dessa mekanismer kan binda eller sticka om båda inte röra unisont.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com