Vad är Paraboliska Borrar?

Vad är Paraboliska Borrar?

Borr är en integrerad del av borrverktyg. Borrar kan drivas för hand, el, eller tryckluft, men i alla fall, är deras primära funktion för att skapa hål i byggmaterial. Vissa borr är för användning i murverk, andra för trä, ytterligare andra för att borra hål genom metall. Borrkronor finns i många utföranden: twist bit, trä Auger, Forstner, hålsåg, platta trä, kakel, försänkta, kula pilot, sporre punkt och murverk. Paraboliska borr hänvisa till en specifik bit design som har många fördelar jämfört med andra bit mönster.

Design av Paraboliska Borrar

Borr kommer inte bara i olika utföranden, men de är också gjorda av något varierande material. En vridning bit är vanligtvis gjord av snabbstål. En murverk bit har en spets tillverkad av volframkarbid. Spur punktbitar har en kraftigt pekade koniska spets och kant grabbers som är särskilt effektiva i trä hålsborrning. En parabel är en geometrisk form bygger på en öppen plan kurva med en mycket specifik uppsättning punkter på kurvan. När en parabolisk form införlivas i en borrkrona --- inte bara på spetsen men utmed längden av den bit --- vissa fördelar jämfört med andra konstruktioner blivit uppenbart.

Primära användningsområden för Parabol Borrar

Paraboliska borrkronor kan användas för ett obegränsat antal hem förbättringar projekt. De finns i en mängd storlekar, från en sextondel tum till över en tum i diameter. De kan borra start hål för skruvar, partiella hål för pluggar och tydliga hål för skruvar. Emellertid är paraboliska borrkronor används oftast för borrning av djupa hål.

Komparativa fördelar Parabol Borrar

På grund av sin unika design, paraboliska borr borra hål snabbare än andra borrmodeller. Den paraboliska spiralen gör flis flöda upp snabbt, inte blockerar hålet eller som kräver täta borr uttag för att rensa ut träflis. Paraboliska borr strimla sällan området kring insättnings- och uttagshålen, vilket lämnar mindre skador rättas efter borrning. Paraboliska borr länge, med brott ett problem endast med de minsta bitarna (under tre sextonde tum i diameter).

Potentiella nackdelar till Parabol Borrar

Vid borrning genom tunn plåt, kan parabol borrar med flöjt designen korkskruv, lämnar ojämna kanter. Användare kan minimera detta problem genom att stelt hålla borren på plats vid borrning. Utformningen av den paraboliska borrspetsen gör det svårt att greppa och stanna på plats när borrning genom metall. Att göra en grop med en hammare och åtta-öre spik kan tjäna som en startpunkt för borrspetsen. Den paraboliska borrspetsen kan också glida på träytor; igen, är nyckeln till att hålla det stelt och borra långsamt tills spetsen griper tag i materialet.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com