Hur man installerar en Torro Lawn Sprinkler System

Hur man installerar en Torro Lawn Sprinkler System

Ett Toro sprinklersystem är begravd under jord och dyker upp för att vattna gräsmattan när den aktiveras för hand eller en styrenhet. Vissa Toro sprinkler rotera upp till 360 grader, medan andra modeller är stationära och dyker upp för att spraya endast i den riktning där den installerades. Sprinklersystemet styrs av vattenventiler som härrör från bevattning linjen. Innan du installerar ditt system, upprätta en plan för var du vill installera Toro sprinkler och rör. Dela upp gräsmattan i sektioner och avgöra vilka sprinkler modeller att köpa. Till exempel, överväga att installera ett Toro sprinklersystem använder polyvinylklorid (PVC) rör och rördelar.

Instruktioner

•  Dig diken på de platser där du planerar att installera rör och sprinkler för hand. Lägg ut rören, rördelar, rörledningar församlingar och sprinklerhusen bredvid skyttegravarna.

•  Slipa ändarna av varje PVC-rör för att avlägsna ojämna kanter.

•  Wrap Teflon tejp runt det nödvändiga antalet beslag som krävs för varje vattenventil utlopp i riktning mot gängorna. Skruva en passar i varje ventiluttaget och dra åt dem med en skiftnyckel högst ett helt varv.

•  Torka PVC primer på insidan av utlopps beslag och på ändarna av zonen rören som leder till varje valveâ € ™ s respektive zon. Torka PVC lim inuti utloppsbeslag och zonen rörändarna och sätt rörändarna in i utloppsbeslag. Twist varje anslutning ett kvarts varv för att lösa det och hålla dem på plats tills de torkar.

•  Prime och limma alla rör och rördelar i Toro sprinklersystemet tillsammans, en i taget. Detta inkluderar att sätta in rören i beslag, om hela systemet sätts samman enligt plan, med undantag för swing rörs församlingarna och de Toro sprinklerhusen.

•  Wrap teflontejp runt trådarna i varje svänga rörpaket ände i riktningen av gängorna. Skruva varje swing pipe enheten i beslagen längs Toro bevattningslinjen, tills varje församling är ansluten. Dra åt församlingarna hand.

•  Linda teflontejp runt gängorna på varje Toro sprinklerhuset i riktning trådarna och sedan skruva varje hus i den öppna änden av varje swing pipe montering. Om Toro sprinkler roterande sprinkler, vinkel den fasta sidan av sprinkler med motsvarande fasta sidan av sitt bevattningsområdet innan begravningen. Den fasta sidan av sprinklern cana € ™ t justeras i termer av rotation.

•  Täck varje dike med smuts och gräs, tills systemet är dolt. Bekräfta att sprinklerhusen är vertikalt begravda och att spruthuvudena är nivån till marken och avslöjats.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com