Vad behöver jag att göra Köksskåp?

Vad behöver jag att göra Köksskåp?

Köksskåp är en punkt i fokus i ett hem - ofta omgjorda, återuppstått eller helt göras. Som en gör-det-själv-projekt, bygga köksluckor kräver omfattande kunskap om träbearbetning att göra dem på rätt sätt. Men med rätt verktyg och förnödenheter till know-how använder dem och rätt byggmaterial, vilket gör köksluckor blir mycket enklare process.

Material

Köksskåp är oftast gjorda av trä eller melamin fiberboard. Använd trä med en tilltalande säd såsom lönn, ek eller furu. Anställ melamin styrelser för att bygga skåp, men tänk på att du behöver laminatremsor för att täcka upp de sågade ändarna av styrelser, som inte täcks i melaminytan. Du kan också välja plywood, solida skivor upp till 1 tum tjock eller tillverkat ved för att göra skåp. Den typ av material som du väljer bestämmer delvis den slutliga utseende och kvaliteten på ditt projekt.

Verktyg

Skåp kräver någon antal fogar (Dowel fogar, skarvar, spline kantfogar, limfogar, överlappande fogar, etc.) att montera. Att hantverk fogar, använder en router med en rikthyvel bit eller ett kex snickare. Du kan också hitta ett bord såg, bandsåg eller cirkelsåg nödvändigt, beroende på komplexiteten av designen. För de flesta professionella resultat, använd en högkvalitativ bord såg och professionell kvalitet router att farkosten dina leder.

Sträva efter precision i kapning lederna. För en enklare lösning, men en av mindre kvalitet, montera skåpen med träskruv. I så fall, helt enkelt använda en borr och metall skruvar, tillsammans med ditt bord såg.

Förmåga

Du kommer att dra nytta av många färdigheter för att bygga köksskåp. Utan dem kommer ditt projekt inte bli en framgång. Mätning och kapning av trä är det mest grundläggande färdighet som fordras. Skåp är utformade för exakta mätningar för att passa i trånga ställen, så alltid vara korrekt. Du behöver också träbearbetning färdigheter för att bilda lederna. Innan du använder dyra trä, övar skär en styrelse med skrot trä, lära sig att lämna utrymme för gemensamt samt hur att passa lederna tillsammans.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com