Vad behövs för att koppla in en diskmaskin?

Vad behövs för att koppla in en diskmaskin?

Byta apparater kan vara dyrt, så spara pengar genom att installera det själv kan hjälpa till att täcka en del av kostnaden. Ibland är detta inte en bra idé - gasspisar, till exempel, bör alltid installeras av en pro för säkerhets skull. Men diskmaskiner är olika, med bara två rader för att fästa, och de flesta människor kan hantera alldeles utmärkt på egen hand. Nyckeln är att ha rätt verktyg på plats innan du börjar, för att undvika eventuella mellanprojekt resor till järnaffären.

Skruvdragare

Att ha ett urval av både flathead och Phillips skruvmejslar på hand är viktigt. Den stjärnskruvmejsel kommer få nytta, men vissa tillverkare använder skruvar med platt huvud för att dra åt klämmorna eller bifoga anpassade fronter, och du kommer inte veta förrän du börjar. Skruvdragare används för att fästa frontpanelen, fast diskmaskinen till undersidan av disken, ta bort och ersätta bandning och lås klämmorna på plats. En skruvmejsel med flera utbytbara huvuden i olika storlekar verkligen kommer väl till pass här.

Skiftnyckel

Eftersom VVS är inblandade, behöver du en skiftnyckel. En justerbar skiftnyckel hjälper dig att fästa slangar och kopparledningen, och tillåter dig att uppnå maximal säkerhet i anslutningarna. I en nypa, kan en tung uppsättning tänger göra samma jobb, men det kan vara mer frustrerande eftersom de kommer att glida av kontakten med varje tur. Vissa monteringssatser ger en engångsnyckel av rätt storlek - det kommer att bli en platt bit metall med ett hål i ena änden och en halvmåne utskärning i den andra - kolla din kit innan du börjar.

Tång

Tunga tång kan hjälpa till med att dra åt kontakter inom områden som är obekväma för en skiftnyckel, men nål tång är särskilt användbart när du ansluter den elektriska lådan. Du måste linda den nakna änden av koppartråd runt en terminal, och det finns bara så mycket utrymme under kopplingshuvud. Nål tång ger tillräcklig kraft för att linda styv tråd ordentligt i snäva utrymmet. En säker wrap är viktigt eftersom när diskmaskinen är på plats, det är en massa problem att dra den om ledningar lossnar och enheten slutar att få makten tillbaka ut igen.

Spärr Set

Beroende på modell, kan du behöva en Ratchet och en mängd olika uttag för att fästa vattenventiler och avtappningsventiler. Återigen, kan tång arbeta i en knipa, men kommer inte att uppnå den snäv tur och kommer att vara frustrerande. Det är alltid bäst att använda de verktyg som utformats för jobbet. Innan du börjar installationen, kontrollera din diskmaskin installationsmanual för att se om en spärruppsättning är nödvändigt. Byggvaruhus säljer billiga grundläggande uppsättningar för mindre än $ 10.

Kniv och nivå

En vanlig rakkniv kniv eller mattkniv är nödvändigt att ta bort diskmaskinen ur förpackningen, men det också är praktiskt att trimma extra långa vatten- eller avloppsledningarna. Dessa linjer bör endast vara så lång som de behöver vara, men tillverkare inkluderar ofta långa slanglängder för att möjliggöra för skillnader i set-up. En nivå är av yttersta vikt - en gång diskmaskinen är på plats, hjälper den nivå du justera fötterna för maximal stabilitet. Ojämlika diskmaskin kan vara bullrig, ineffektivt och läcka slutligen.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com