Täckvit Skalbaggar på Zucchini Växter

Täckvit Skalbaggar på Zucchini Växter

Små ogenomskinliga vita insekter på zucchini växter är mest sannolikt whiteflies, som inte är skalbaggar, men små insekter med proportionellt större vingar och långa ben som kan likna skalbaggar. Insekterna har också en vaxartad beläggning på sina vingar och organ, vilket kan öka deras likhet med skalbaggar. Dessa insekter är relaterade till den grupp av insekter med piercing-sugande mundelar, inklusive bladlöss, skala och mjöliga buggar.

Identifiering

Dessa insekter är små, bara ca 1/10 till 1/16-tums lång. I sina tidiga stadier, insekterna är nästan omärkliga eller de liknar skala insekter. När de når vuxen ålder, de liknar små nattfjärilar. En tungt angripna växten kommer att skicka upp ett vitt moln av flygande insekter när de störs.

Skada

Liksom bladlöss, whiteflies suga sav från växterna. Som ett resultat, växter förkrympta, bladen är deformerade och kommer så småningom dör och faller från anläggningen. En zucchini växt utan blad kan inte bearbeta maten ordentligt och kommer inte utveckla goda stora zucchini, om någon utvecklar alls. Förutom att hota zucchini gröda, whiteflies sänder flera allvarliga växtvirus.

Kontroll

Behandla etablerade växter genom att införa naturliga rovdjur, såsom nyckelpigor, som finns att köpa på många lokala plantskolor för just det ändamålet. Insekticida tvålar är också effektiva, liksom trädgårds oljor och Neem olja. University of Missouri Extension rekommenderar också dammsuga ett växtens blad med handhållen vakuum på morgonen för att ta bort insekter och sedan frysa påse vakuumet i 24 timmar för att döda dem.

Förebyggande

Enligt University of Missouri Extension, är den vanligaste källan till angrepp införandet av angripna växter i trädgården. Alla unga zucchini transplantationer bör inspekteras noga före inköp, höll sedan ut ur trädgården för några dagar för att övervaka dem för ett angrepp. Kontrollera undersidan av växtens blad och leta efter små vita prickar. Du kan även se en bevingad vuxen. Behandla transplantationer innan du lägger dem i trädgården. Enligt University of Florida Extension, mulching och växtföljd är två effektiva metoder för att förebygga ett angrepp. För att effektivt rotera grödor i hem trädgård, inte plantera zucchini på samma ställe varje år. Syntetiska eller levande täckningsmaterial i form av marken täcker är också effektiva.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com