Hur man förbereder ett cementgolv för keramiska plattor

Hur man förbereder ett cementgolv för keramiska plattor

En av de viktigaste sakerna att veta innan du installerar golv kakel på betong är hur gammal golvet. Betong måste vara helt botas i minst 24 dagar innan den kan kaklade. Fram till dess det inte anses helt stabiliserats. Efter att du tittar på rengöring, utjämning och lägga en sealer innan kakel installation kan påbörjas. Varje steg är arbetskrävande, men det kommer att vara värt det att se till att din klinkergolv kommer att pågå i flera år.

Instruktioner

•  Rengör ytan på betonggolvet med TSP, tri-natriumfosfat. Blanda med vatten och använd en hård borste för att ta bort fett, olja och smuts. Skölj väl och grundligt torr.

•  Kontrollera att golvet är plant. Kör en måttstock över golvet på kant för att se om det finns några låga eller höga fläckar. Köp en självlastbryggan. Dess innehåller speciella mjukgörare och planar själv. Själv leveler fungerar på golv av nivån från 1/16 tum till 4 inches.

•  Om det finns sprickor i cement, sedan installera en isoleringsmembran. Detta tar bort stress om de konkreta åtgärder, och kommer buffra kakel ovanför den spricker. Sprid thinset murbruk över ytan av betongen omkring 18 inches på vardera sidan av sprickan. Lägg ner en 30-tums bred isolering membran och tryck in den i thinset med spackel. Arbeta den i bra tills thinset squishes ut längs kanten. Ta bort överflödigt murbruk eller fjäder det ut på golvet.

•  Applicera en konkret sealer över rå betong. Detta ger en enhetlig yta för THINSet att binda till och fungerar som en ångspärr för fukt som stiger upp genom betongen från marken nedanför.

Tips och varningar


  • Läs anvisningarna på förpackningen av TSP för blandning och applicering. Använd skyddsglasögon och gummihandskar.

© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com