Acetylen Ficklampa Tips

Acetylen Ficklampa Tips

En oxy / acetylen fackla fungerar genom att bränna en kombination av syre och acetylen på en mycket hög temperatur. Det används för att svetsa ihop metallbitar och för att skära genom metall. Denna typ av ficklampa är en allvarlig verktyg: det kan göra ett utmärkt arbete när förstås och används på rätt sätt och orsaka allvarliga skador vid missbrukas. För att fungera korrekt, måste du ange facklan med rätt kombination av syre och acetylen.

Säkerhet

På grund av den extrema temperatur som en acetylenbrännare kan nå (upp till 6000 grader Fahrenheit), är säkerheten främst när det används. Att sätta handen eller ett finger på fel ställe för en bråkdel av en sekund kan orsaka allvarliga brännskador. Bär skyddsutrustning, inklusive fot, hand, ögon- och ansiktsskydd, vid alla tillfällen. Håll slangarna under kontroll för att undvika att snubbla och brännande risker. När du reser, transportera syre och acetylen tankar säkert, och inte ta dem på flygplan.

Användning

Skärning med en acetylenbrännare åstadkommes genom att rikta spetsen på brännaren vid metallen att skära, att hålla den på rätt avstånd från metallen och att flytta den i en jämn, direkt rörelse med en hastighet tillräckligt långsam för att skära igenom metallen men tillräckligt snabbt för att undvika att bränna stora hål. Lågan av facklan kännetecknas av en central blå låga omges av en vit eller gul flamma. Spetsen på den centrala blå låga befinner sig på ytan av metallen. Vid svetsning, är facklan används, för att inte skära genom metall, men för att smälta svetsflödet så att den tätar två separata stycken av metall tillsammans för att göra dem en.

Farliga

Acetylen, naturligtvis, är en extremt brandfarlig gas. Om syre och / eller acetylen tankar inte är ordentligt avstängd när arbetet är klart, är en extrem brandrisk skapats. Likaså om dessa tankar är närvarande i ett område där en brand bryter ut, de är i riskzonen för explosion. Förvara aldrig dessa material i ett bostadsområde.

Andra användningsområden

Värmen som skapas av en acetylenbrännare gör den användbar för många tillämpningar. En acetylen fackla används för att lossa fastnat bultar. Dess värme förångar fett och gunk som håller bulten fastnat och förskjuter tätningen genom att bringa metallen att ändra storlek så att bulten kommer fri. En acetylen fackla används även för lödning kopparrör tillsammans i VVS-applikationer.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com