Steg för Korrekt Lawn Care

Steg för Korrekt Lawn Care

Korrekt gräsmatta vård är en viktig del av grästillväxt och övergripande gräsmatta hälsa. Liksom andra växter, gräs kräver tillräcklig vattning och näringsämnen samt optimala markförhållanden. De första stegen till ordentlig gräsmatta börjar långt innan gräset planteras och fortsätter under gräset växtsäsongen.

Seed Val

Den typ av utsäde som du bestämmer dig för att fabriken i din gräsmatta beror på din klimatregion, nivån av trafik och önskad nivå av underhåll. Gräs brukar delas in i varma-säsongen och cool-säsongen sorter, som alla är planterade vid en annan tid på året. Vissa gräs, såsom krypven, är inte lämpliga för gräsmattor men göra perfekta val för greener eller andra spelytor. Besök ditt län förlängning kontor för att diskutera det bästa gräset för just dina behov.

Markundersökning och Befruktning

När du har bestämt det bästa gräset för din gräsmatta, är det dags att testa din jord och tillämpa gödselmedel. Applicera inte gödselprodukter utan att först erhålla en grundlig analys av din gräsmatta s närings- och pH-nivåer. För bästa resultat, ta prover på ditt län förlängning. Jorden Testet kommer att berätta exakt halter av olika näringsämnen i jorden, såsom kväve, kalium, fosfor och kalcium. Kväve är det viktigaste näringsämnet och är bäst tillämpas i höst. Gödnings kan också krävas under våren och sommaren.

Bevattning

Åttio procent av sommarvattenanvändningen används utanför, enligt University of Missouri Extension. En effektiv, korrekt installerade bevattningssystem håller inte bara gräs friska och gröna, det kan också spara på vattenräkningar. Innan du planterar din gräs, bestämma vilken typ av bevattningssystem du kommer att använda. Ovan jord system såsom oscillerande, pulserande eller revolver sprinklers är idealiska för begränsade områden. Underjordiska system med fuktsensorer ger bekvämlighet och vattenvård för större områden. Djupt vattning är mer effektiv än frekvent, ytlig bevattning. Beakta etablerade gräsmattor för tecken på torka och underwatering, såsom blåaktig-lila gräs tips, vikta eller rullade blad och bryning.

Slåtter

Slåtter är det mest tids- och arbetskrävande delen av att upprätthålla en hälsosam gräsmatta. Dock uppmuntrar regelbunden klippning sund tillväxt och upprätthåller den övergripande utseendet på gräsmattan. För bästa resultat, använd alltid en gräsklippare med vassa blad, eftersom slöa knivar kommer strimla och riva gräsblad, vilket ökar känsligheten för skadedjur och sjukdomar. De tre primära regler när det kommer till riktiga klippmetoder är klippa gräset ofta, hålla gräset högt för att uppmuntra djupa rötter och återgräsklippet till gräsmattan som du klipper.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com