Hur man installerar ett trådlöst takfläkt Controller

Kom ihåg de dagar då du var tvungen att få upp från din bekväma soffa att slå på kanalen på din TV? Eller, när du var tvungen att höja volymen ratten på stereon för att vända den upp eller ner? Det var livet innan fjärrkontrollen kom in i bilden, och sedan dess har vi försökt att fjärrkontrollen bara om varje aspekt av våra liv till den grad att vi nu har bilar som kan fickparkera på egen hand!

En applikation som verkligen använder fjärrkontrollen förmåga att dess fördel är takfläkt. Med en fjärrstyrd takfläkt, kan du enkelt justera komfortnivån i rummet med en touch av en knapp. Och vissa sändare kan du till och dämpa belysningen på din fan! Vill maximal komfort med minimal ansträngning? Här är hur man installerar en trådlös takfläkt controller.

Instruktioner

•  Bestäm om du vill köpa en takfläkt med en inbyggd trådlös sändare eller en enskild kit som innehåller sändare och fjärrkontroll. Jag rekommenderar att köpa en vanlig fläkt och går med satsen. Anledningen är att om inbyggd sändare går dåligt, måste du köpa en helt ny fläkt i de flesta fall. Med kitet, du helt enkelt byta ut den!

•  Om du väljer att gå med fjärr kit, då du kommer att behöva få tillgång till takfläkt s ledningar. På grund av detta, måste du hitta brytaren som levererar ström till fläkten. När du hittat den, lämna den OFF.

•  Sänk takfläkt s canopy. På de flesta fans kommer det att finnas ett par skruvar placerade på toppen av trädkronorna som fäst den på fästet. Ta bort skruvarna och låt canopy glida ner downrod.

Om du inte ser skruvarna, kan din fan ha en kompressionsring på plats som döljer dem. Vrid bara ringen moturs och det bör lossna, avslöjar skruvarna.

•  Vid denna punkt, kommer du vill använda din beröring-typ spänningsprovare för att kontrollera ledningarna för spännings att kretsen är i själva verket av. Leta reda på varm tråd. Det är den svarta kabeln som kommer från lådan i taket och det bör ha två kablar från fläkten fäst vid den (en tråd om fläkten inte har en lätt montering). Koppla kablarna och sedan göra samma sak för de vita trådarna.

•  Om du tittar på din fjärrkontroll, kommer det att finnas ett antal trådar sticker ut från den. På ena sidan kommer det att finnas en svart och en vit och den andra sidan kommer att ha en blå, en röd och en vit. Det bör också finnas en jordledning.

•  Innan du gör dina anslutningar, se till att både sändare och fjärrkontrollen är inställda på samma frekvens.

•  Den första anslutning du kommer att göra kommer att vara jordkabeln. Använd en stål kontakt och fäst jordledningen till de andra jordkablar i kopplingsdosan. Sedan tar de svarta och vita trådar från sändaren och anslut dem till de svarta och vita trådar som kommer från taket (svart till svart och vitt till vitt).

•  Ta den andra vita kabeln (från tre ledare sidan) på sändaren och anslut den till den vita kabeln som kommer från takfläkt. De blå och röda trådar på sändaren bör märkas som vad de äter, men i de flesta fall det blå matar belysningen och den röda matar fläkten. Så, ansluta den blåa ledningen sändaren till den blå takfläkt tråd och den röda sändaren kabeln till den svarta takfläkt tråd.

•  Kontrollera att alla kabelkontakter är på tight och linda en remsa av eltejp runt varje en där trådarna in i kontakten.

•  Nu kommer den svåra delen - att göra allt passar! Tryck försiktigt trådarna tillbaka upp i kopplingsdosan och skjut sändaren i ett läge där den kommer att tillåta baldakin som ska resecured. Denna del kräver tålamod och det kan ta några försök att få det rätt. När du hittar rätt plats, skruva trädkronorna på plats igen och skruva fast den kompressionsring om du har en.

•  Sätt i batterierna i fjärrkontrollen, vrid strömbrytaren igen och använda dragkedjan på takfläkt för att ställa den i "hög" position. Med fläkten igång, testa fjärrkontrollen för att se till att allt fungerar. Låt fläkten på sin högsta inställningen och stänga av den med fjärrkontrollen.

Tips och varningar


  • En takfläkt fjärrkontroll styr alla tre fläkthastigheter och lamporna på fläkten, men den kan inte ändra fläktens rotation. Om du gillar att ändra fläkt riktning med årstiderna, då du kommer fortfarande att dra i spaken för hand.
  • När du arbetar på en takfläkt, se till att använda en stege som gör att du kan nå den bekvämt. Du vill inte stå på de två översta stegpinnarna.

© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com