Hur Diamond sågklingor Work

Hur Diamond sågklingor Work

Extremt motståndskraftig, är diamanter tillämpas på sågklingor för att underlätta exakt kapning av annars svåra material. Diamond tippade sågblad används för en mängd olika projekt, och att veta hur man korrekt driva en är viktig för både säkerheten och effektiviteten av verktyget.

Konstruktion

Använda små korn av naturliga eller syntetiska diamanter, tillverkare kombinerar diamantpartiklarna med metallpulver. Dessa kombination pressas därefter in i en specifik form och styrka på tänderna på sågklingan.

Material

Beroende på specifikationerna för individuell blad, tippas diamant sågblad kan användas både torr och våt kapning av sådana material som asfalt, marmor, granit och betong.

Olika Blades

Diamond sågklingor finns i en mängd olika storlekar, från mycket stora blad för att skära stora block av material, till mindre storlek blad användbara för trimning betong och takpannor.

Säkerhet

Som med alla verktyg, oavsett om de används för personliga eller industriprojekt, bör användarna av diamant tippade sågblad utnyttja säkerhets redskap såsom skyddsglasögon, andningsskydd och handskar.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com