Hur man sätter in bilder till en trä-inramad glasfönster

Hur man sätter in bilder till en trä-inramad glasfönster

Du har bärgat en gammal, trä-inramade fönster, avskalade ner, slipat det och färgade det, vrida deponi bundna arkitektoniska bit in i ett konstverk. Nu är det dags att vända uppmärksamheten till hjärtat av projektet: att sätta in bilder på speciella platser eller personer i ditt liv i nytt beslutit fönsterkarm. Skapa olika utseende genom Matting bilderna, eller skapa iögonfallande design med enbart bilderna själva.

Instruktioner

•  Mat varje foto först innan du sätter varje bild i en fönsterruta. Klipp dina egna mattor om du vet hur man gör det, eller köpa färdigskurna mattor och trimma ner dem till storlekar som passar in rutorna. Använd remsor av maskeringstejp för att centrera och sedan fixa alla dina bilder till en matta eller så kan du binda bilder med hantverk lim eller hantverk lim om du inte har för avsikt att visa bilden igen i en annan ram. Sätt ett tovigt fotografi till varje glasruta och håll den på plats med hjälp av maskeringstejp. Om du vill använda häftklamrar, gör mattorna något större än rutan området, scoring en liten söm i det extra material för att passa mot insidan av ramen för stapel att fästa.

•  "Float" varje fotografi i en fönsterruta genom att montera bilder på acetat ark istället för mattor. Mät rutan mått och skär sektioner av acetat för att passa var och en innan du ansluter fotografier i mitten framför varje med dubbelhäftande tejp eller crafting lim. Om du väljer det senare, göra vissa varje torkar ordentligt så att limmet inte kommer att skada bilden när den trycks upp mot glaset. En perfekt passform är viktigt när man använder denna metod eftersom lim, tejp eller häftklamrar skulle visa genom acetat som ramar in foton.

•  Förstora varje foto så det passar de exakta måtten på den utsedda rutan i fönstret och sedan torr montera varje bild till en del av skum ombord eller kartong. Limning bilder till tjocka sektioner av uppbackning håller kanterna av snapshots från curling upp, vilket kan hända när lim eller tejp börja upplösas över tiden. Snäpp styrelsestödda bilder till varje fönsterparti och de bör stanna kvar på egen hand.

•  Konstruera ett collage för en-rutan, trä-inramade fönster genom att göra collage av bilder först och sedan sätter i sammansättningen i ramen som en bit av konst. Gör uppbackning något större än glasområdet, och böj en liten söm i underlaget. Använd någon typ av material som din bakgrund - ark presentpapper monterat på kartong, en sektion av färgat skum eller tyg limmad uppbackning är alla möjligheter. Pröva olika arrangemang av bilder mot bakgrunden och när du är nöjd, limma allt på plats och kan massor av torktid. Tryck på collage mot glasrutan och använda en häftpistol på sömmen som vilar på träram att säkra fotokonst inom ramen.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com